Menu

Menu

Mød Matematikcenters frivillige

Matematikcenter fungerer kun, fordi vi har engagerede, dygtige frivillige, der hver uge hjælper i vores lektiecaféer, på Webmatematik.dk og på Webmatlive.dk.

Læs her, hvorfor de er frivillige i Matematikcenter:


Bo Jacoby, frivillig i lektiecaféen på H. C. Ørsted Gymnasiet og i eksamenscaféen i København

Bo Jacoby er frivillig på lektiecafeen på H.C.Ørsted Gymnasiet

Hver uge danner H.C. Ørsteds Gymnasium rammen om en af Matematikcenters lektiecaféer. Lektiecaféen bemandes af et næsten legendarisk firkløver af lektiehjælpere. Alle har et nært forhold til matematikken, og alle går til opgaven som matematikformidler med stor respekt. Og de nyder at give glæden ved matematikken videre.

En af de fire er Bo Jacoby. Han blev frivillig i Matematikcenter i september 2015, og tirsdag den 23. oktober 2018 kan han fejre sin lektiecafé-tirsdage nr. 100. Vi ønsker tillykke til Bo Jacoby med ”jubilæet” og ser frem til hans næste jubilæum, for Bo er langt fra færdig med at give matematikken videre.

Hvad er din uddannelsesmæssige baggrund? Fysik & matematik, IT-konsulent og programmør.

Hvorfor er du frivillig i Matematikcenter? Det er meningsfuldt arbejde for mig, nu hvor jeg er pensioneret, og det giver mig meget igen.

Hvorfor er matematik vigtig? Fordi man lærer at koncentrere sig. 

Hvad er det, der er så fedt ved matematik? Det muliggør seriøs argumentation.


Karina Sunds Nielsen, frivillig i lektiecafé i Aarhus

Hvorfor er du frivillig ved Matematikcenter?

Jeg blev frivillig for at gøre en forskel og fordi den matematiske tilgang til problemløsning er en overset disciplin som rigtig mange har svært ved. Jeg bliver glad af at være frivillig fordi jeg ved, at jeg har gjort en forskel og hjulpet nogen der har brug for det.

Hvordan bruger du matematik i din hverdag?

Jeg bruger rigtig meget matematik i min hverdag. I mine studier på nanoscience, har jeg brugt rigtig meget differential- og integralregning. Men Jeg bruger lige så meget matematik når jeg holder styr på min private økonomi og handler ind. Den logiske tilgang man lærer igennem matematikken er også grundlaget for stort set al den problemløsning jeg laver.

Hvad tænker du om matematik?

Jeg tænker at matematik er en vigtig ting som mange overser - enten fordi det er svært eller fordi de ikke skal læse noget hvor ‘der er brug for matematik’.

Hvorfor skal folk komme i Matematikcenters lektiecafé?

Det er vigtigt for studerende at komme i lektiecaféen fordi man ikke kan lære alting i sidste øjeblik. Vi er en hjælpende hånd til dem der tør at tage imod den og arbejde med et emne de har svært ved - eller til dem der vil udvide deres horisont.


Bent Aksglæde Rasmussen, frivillig i lektiecaféen i Sønderborg og på Webmatlive

bent Rasmussen er frivillig i Matematikcenters lektiecaféer i Sønderborg og på webmatlive.dk
Du kan møde dem hver uge - enten online eller IRL i en af de ugentlige lektiecaféer, på webmatematik.dk eller på webmatlive.dk: Matematikcenters engagerede og uundværlige frivillige, der hver uge bruger et par timer på at hjælpe andre, fordi de brænder for matematik. 

Bent Aksglæde Rasmussen er frivillig i lektiecaféen i Sønderborg og på Webmatlive.dk.

Efter at have undervist i matematik og historie på VUC, HF og STX i over 30 år gik han på efterløn for at have mere tid til familie, hus, have, golf og rejser. Matematikken er dog ikke lagt helt på hylden, for hver uge bruger han nogle timer som matematik-lektiehjælper.

Hvorfor er du frivillig ved Matematikcenter?

Jeg har altid haft det godt med at undervise, og nu synes jeg, at jeg kan udrette noget som matematik-lektiehjælper.

Det er vigtigt, at de unge mennesker ikke kommer bagud med deres hjemmearbejde, og i lektiecaféen er det måske lidt lettere at spørge om hjælp og stille ’dumme’ spørgsmål til matematikopgaverne end i klassen.

Hvorfor er matematik vigtigt?

Vi støder på matematik alle steder i vores hverdag, og efterhånden kræves der mere og mere kendskab til matematik for at komme i gang med en uddannelse, både en boglig uddannelse og som håndværker.

Hvilken slags matematik er din favorit?
Matematik er ofte et redskabsfag i andre fag, så det drejer sig om at have styr på de basale regneregler og metoder inden for matematik.

Hvorfor skal folk komme i lektiecaféen?

Der er en stor søgning til lektiecaféen i Sønderborg lige fra 6.-klassere til HF/STX-matematikkens niveau C, B og A.

Jeg synes især det er hyggeligt, når der kommer 2-3 eller flere fra samme klasse, som laver matematik sammen, og så er hjælpen jo lige inden for rækkevidde. Men man er selvfølgelig også velkommen alene. Alle får hjælp med matematikken.


Casper Mørkenborg, frivillig i lektiecafé i Odense

Hvorfor er du frivillig i Matematikcenter?

Jeg vil gerne være matematiklærer i fremtiden. Dette giver mig god øvelse i at lære fra mig, og så syntes jeg at det er super fedt når man får hjulpet folk til at løse en opgave de ikke kunne finde ud af.

Hvorfor er matematik vigtig?

Matematik er rigtig vigtigt i vores hverdag. Vi bruger det mange flere steder end man lige tænker over, og jo mere avanceret matematik man kender til, jo flere ting kan man bruge sin viden til.

Hvilken slags matematik er din favorit? Hvad er fedt ved matematik?

Personligt kan jeg rigtig godt lige kombinatorik og sandsynlighedsteori. Det er to super interessante aspekter af matematikken, som spiller rigtig godt sammen i forhold til hvor mange muligheder man kan regne sig frem til og ligeledes hvor stor sandsynlighed man kan finde frem til af forskellige ting. De synliggør også den del af matematikken, som jeg syntes er fedt, nemlig at nogen ting er meget nemmere end man lige tror, og at der omvendt også findes ting, som er meget sværere og besværligt end man lige skulle tro.


 Inas Houji, frivillig på webmatlive.dk

Hvorfor er du frivillig i Matematikcenter?

Jeg er frivillig fordi, der var et behov for hjælp, og da jeg alligevel havde den fornødne tid, så så jeg det som en fin ting at gøre. Matematik har i min folkeskole- og gymnasietid fyldt utroligt meget og samtidigt vakt stor interesse hos mig. Derfor var jeg ikke et sekund i tvivl om, at jeg i mit sabbatår ville bidrage frivilligt med mine færdigheder i matematik til børn og unge. At mestre matematikfaget er i min optik af afgørende betydning for en god skolegang, og som frivillig hos Matematikcenter arbejder man for at skabe lige muligheder for læring og gøre unge nysgerrige på matematik, hvilket jeg mener er unikt.

Hvorfor er det lige Webmatlive du har valgt at være frivillig i?

Webmatlive var hovedårsagen til, at jeg valgte at være frivillig hos Matematikcenter. Den online undervisning som hjemmesiden tilbød tiltrak mine interesser, fordi den gav en meget højere grad af fleksibilitet i forhold til tidspunkt og valg af frivillige, når de geografiske hensyn ikke længere behøves at tages. Til at starte med, var jeg lidt skeptisk over for, hvorledes problemer der kræver lange og detaljerede udregninger, skulle kunne løses online, men det viste sig overhovedet ikke at være et problem, da hjemmesiden både indeholdte webcam og whiteboard.

Hvad er det bedste ved at være frivillig i Matematikcenter?

Det frivillige arbejde i Matematikcenter giver rigtig meget personligt. At kunne give noget af sig selv til et godt formål og måske gøre en forskel for andre mennesker, der har svært ved matematik er noget man tager med sig videre i livet, og som man uden tvivl lærer meget af. For mig ændrer det mit liv fra at være selvcentreret til at være noget med betydning for andre. Jeg bliver ligeledes konstant mindet om, at vi ikke er lige gode til alt, og derfor skal huske på at støtte hinanden. Livet har så meget at byde på, hvis vi også kan se ud over os selv.