Menu

Menu

Mød Laura

Laura på 27 år har en kandidatgrad i økonomi, og som frivillig i Matematikcenter er hun tilknyttet lektiecaféen på Vibenshus.

 

Hun har læst økonomi på Københavns Universitet, og har været frivillig i Matematikcenter i 4 år.

 

Hendes far, en matematik-entusiast, introducerede hende for matematik i anvendelse allerede som barn. Han kom med virkelighedsnære eksempler og støttede hende i hendes matematiklektier. Det var denne støtte, der ikke kun styrkede hendes matematiske færdigheder, men også gjorde hende glad for faget.

 

Jeg var meget glad for matematik i gymnasiet, og det har helt klart også bidraget til, at jeg valgte at læse økonomi på universitetet efterfølgende.

 

Da hun startede i gymnasiet, blev det pludselig meget tydeligt for hende, hvor forskellige udgangspunkter hendes klassekammerater havde for at kunne følge med i undervisningen – både fordi de kom fra forskellige skoler, men også fordi de ikke havde de samme muligheder for at få hjælp.

 

Især i gymnasiet kunne jeg se, at der var virkelig stor forskel på dem, der kunne få hjælp derhjemme, og dem der ikke kunne. Jeg kunne godt få hjælp derhjemme, så jeg vil virkelig gerne gøre en forskel for dem, der ikke kan - derfor er jeg frivillig.

 

Hun er frivillig i lektiecaféen, fordi hun gerne vil være med til at sikre, at alle har mulighed for at få hjælp til matematik, og så er det bare en bonus, at hun også selv dygtiggør sig.

 

Det at være frivillig giver mig nogle kompetencer, som jeg føler er virkelig givende. Jeg er blevet ret dygtig til at formidle og forklare ting, og det kommer mig til gavn, når jeg eksempelvis laver præsentationer på mit arbejde.