Menu

Menu

Mød Ole

Ole på 58 år er direktør i Lafuco, og som frivillig i Matematikcenter er han tilknyttet lektiecaféen på Falkonergården i København.

 

Ole er uddannet bygningsingeniør og har altid været glad for matematik. I sit arbejde i dag fylder matematik desværre ikke så meget som det har gjort. Da han hørte om Matematikcenter vidste han derfor, at det var noget han skulle være en del af.

 

Så jeg fik fat i tre matematiklærebøger, A, B og C-niveau og så satte jeg mig ned hver eneste morgen og sad og læste op. Samtidig begyndte jeg så at hjælpe til i lektiecaféen og fik lov at lære alt det fra mig, som jeg selv lige havde genlært.

 

Ole indtrådte i lektiecaféen i Matematikcenter i 2013, og er derfor en af de to frivillige med længst anciennitet. Den anden er Per, der er tilknyttet lektiecaféen i Roskilde.

 

Samtidig med sit engagement i lektiecaféen hjalp Ole også med at producere videoer, hvor han forklarede forskellige matematiske emner. Du kan se en af dem lige her.

 

Jeg siger også tit til eleverne, prøv at hør, jeg er ikke din lærer. Jeg skal ikke give dig karakterer, så du skal bare spørge, og jeg bliver ved med at prøve at forklare dig det. Jeg giver ikke op.

 

Derudover nyder han muligheden for at vise, hvordan matematik anvendes uden for skolen. Hans erhvervserfaring som bygningsingeniør giver ham nemlig mange eksempler at trække på, hvilket giver de unge et anderledes perspektiv.

 

Det der driver mig mest er at se, at der sker en udvikling hos de unge mennesker. Og at de får en indsigt i matematikken, og opdager, at man kan bruge matematik mange steder. For det kniber det virkelig med.

 

Han er frivillig i lektiecaféen fordi det er livsbekræftende og giver ham energi, at se hvordan de unge mennesker rykker sig.

 

Jeg kan slet ikke forestille mig, hvis vi blev aflønnet. Det er ikke derfor jeg kommer. Jeg skal ikke have løn for at komme. Jeg gør det simpelthen af glæde for at hjælpe de unge mennesker.