Menu

Menu

Mød Nemanja

Nemanja på 23 år læser matematik og fysik, og som frivillig i Matematikcenter er han tilknyttet vores online lektiecafé Webmatlive.dk.

 

Han læser matematik og fysik på Aalborg Universitet, hvor han også underviser første- og andetårsstuderende i algebra.

 

Han tror på, at matematik bedst forstås, når det bliver visualiseret inden for den enkelte elevs forståelsesramme. Og han brænder for at hjælpe elever med at mestre matematik, så ingen skal give afkald på drømmeuddannelsen, fordi de ikke er gode nok til matematik.

 

En elev kan sagtens få topkarakter i alle fag, men hvis vedkommende får en lav karakter i matematik, kan det sænke gennemsnittet betydeligt. Det kan være den karakter, der afgør, om vedkommende kommer ind på sit drømmestudie. Så det betyder meget for eleverne at have mulighed for at få hjælp til eksempelvis matematik.

 

Nemanja har haft en kærlighed for matematik, siden han var barn, hvilket i særdeleshed skyldtes hans fars stor interesse for at lære det fra sig – i dag elsker Nemanja også selv at formidle matematik.

 

Siden jeg var 3-4 år, har jeg elsket matematik. Jeg plejede at sidde med min far, når han lavede eksempelvis sudoku, og så har han altid læst matematiske formler eller fysikbøger højt for mig – og jeg tror matematikken ligesom blev det, min far og jeg vi samledes om.

 

Det, han godt kan lide ved matematik, er bl.a., at det er meget logisk og anvendeligt. Når først du har lært en regel, kan du bare blive ved med at bygge mere viden ovenpå. Reglen ændrer sig aldrig. Og det var især, da han startede på HHX og fik virksomhedsøkonomi, at han virkelig kunne se hvor anvendeligt og vigtigt matematik er.

 

Jeg håber, at jeg kan inspirere andre til at se matematik som enhver anden færdighed. Du bliver nødt til at lægge nogle timer i det for at blive god til det.

 

Han synes, det giver en helt uvurderlig følelse at hjælpe nogen, der virkelig har brug for det. Derfor bliver han ved med at være frivillig.

 

Du ved aldrig, om den næste elev du hjælper, er den, hvor du kan komme til at gøre hele forskellen for det her menneske.