Menu

Menu

Mød Per

Per på 63 år arbejder i Danske Bank, og som frivillig i Matematikcenter er han tilknyttet lektiecaféen i Roskilde.

 

Per har altid været dygtig til matematik, og har altid syntes det var sjovt. Derfor var han også overbevist om, at det var den vej han skulle gå, men i stedet fandt han en passion for IT, og det har han arbejdet med lige siden.

 

Selvom karrierevejen blev en anden, har han stadig holdt fast i glæden ved matematik. Og det var i særdeleshed da hans bonusbarn startede i 1.g og bad om hjælp til matematik, at han fandt ud, at det var sjovt at formidle matematikken videre – derfor startede han i Matematikcenter.

 

Jeg har faktisk også overvejet om jeg skal være lidt vikar eller i hvert fald tilbyde min assistance et eller andet sted udover Matematikcenter, når jeg går på pension.

 

Per indtrådte i lektiecaféen i Matematikcenter i 2013, og er derfor en af de to frivillige med længst anciennitet. Den anden er Ole, der er tilknyttet lektiecaféen på Falkonergården.

 

Per nyder at holde sin hjerne skarp, og hvis der en opgave der udfordrer ham, så tager han altid et billede af den med sin telefon og sætter sig hjem og prøver at kigge på den, så han kan hjælpe med den til næste uges lektiecafé.

 

Jeg får de der gode oplevelser af, at der er nogen der lige pludselig ser lyset. Jeg har faktisk haft en elev, der har sagt at det var de bedste to timers matematik han nogensinde havde oplevet. Det er fedt at få at vide.

 

Derudover synes han, at det er ærgerligt, at meget af matematikundervisningen i dag koncentrerer sig om at lære at bruge værktøjerne, da det desværre nogle gange går ud over elevernes matematiske forståelse og intuition.

 

Noget jeg tit siger til eleverne er: Hvis du får en løsning, prøv at vurder om det lyder rigtigt... Er det rimeligt det her? Det synes jeg er virkelig vigtigt at prøve at få lært eleverne.