Menu

Menu

Mød Kristian

Kristian på 41 år arbejder som Market Developer ved Norlys Energy Trading, og som frivillig i Matematikcenter er han tilknyttet lektiecaféen i Aalborg.

 

Kristian har læst økonomi på Københavns Universitet og har generelt altid været glad for tal og matematik. Til dagligt arbejder han som Market Developer ved Norlys Energy Trading, og så har han været frivillig i fire af Matematikcenters lektiecaféer fordelt på 4 år.

 

Det er ikke altid, at jeg kan løse de opgaver, eleverne kommer med lige med det samme, men så er det, at vi skal finde ud af at løse dem sammen. Det er også det, jeg synes, matematik handler om; at finde ud af hvor vi skal slå op i formelsamlingen, så jeg kan vise dem redskaberne, de skal bruge til selv at kunne regne det ud næste gang.

 

Han er frivillig i lektiecaféen, fordi han synes, at det er vigtigt at holde matematikken ved lige og samtidig synes, det er sjovt og givende at formidle matematik.

 

Jeg havde en elev, som havde ret svært ved matematik, som fortalte mig, at efter han havde fået hjælp af mig i nogle måneder, så begyndte hans karakterer at stige. Det var ret fedt.

 

I sin egen studietid, brugte han sine venner og lektiecaféer rigtig meget. Han synes nemlig, at noget af det gode ved matematik som fag er, at det er noget, man kan samles om og hjælpe hinanden med.

 

Det er nemmere at have et fagligt fællesskab om matematik, fordi alle skal nå frem til det samme resultat. Det er lidt sværere at sidde og lave eksempelvis en dansk stil sammen.

 

Derudover tror han på, at det er vigtigt at have en god matematisk forståelse, da matematik er en del af mange jobs.

 

Matematik er et redskabsfag, så hvis man kan sin bog og sin formelsamling, så kan man komme rigtig langt.