Menu

Menu

Mød Kirsten

Kirsten på 77 år er pensioneret matematiklærer, og som frivillig i Matematikcenter er hun tilknyttet lektiecaféen i Odense.

 

Hun er matematisk student, læste matematik på universitetet og har været matematiklærer i 45 år. Hun elsker matematik. Derfor gik der heller ikke længe efter, hun var gået på pension til, at hun startede i en af Matematikcenters lektiecaféer. Her har hun været i nu 5 år.

 

Jeg er så glad for matematik, at jeg gerne ville fortsætte med at holde fast i at regne matematikopgaver, og så er det jo lidt sjovt, at man kan hjælpe nogen til at forstå det bedre og give dem nogle redskaber.

 

Et af redskaberne som Kirsten bl.a. giver eleverne er, at de skal tegne geometriske figurer i hånden. Det går hun, fordi hun tror på, at det giver eleverne en større matematisk forståelse og intuition, end hvis de blot lærer at plotte de rigtige koder ind i matematikprogrammerne. Ved selv at visualisere de geometriske figurer, bliver det både nemmere at se, om programmet har givet det rigtige svar, og det bliver også nemmere at formidle resultaterne, da man får en større virkelighedsfornemmelse.

 

Jeg siger tit til eleverne, at når de har fået et svar i programmet, så skal de spørge sig selv, om det kan passe i stedet for bare at stole blindt på programmet.

 

Og det tyder på, at Kirstens redskaber bliver taget godt imod. Faktisk er hun blevet kontaktet af en tidligere elev i lektiecaféen nogle år senere, der bad om hjælp til matematik, da hun nu var startet på et højere niveau – hun var nemlig ikke helt færdig med at få matematikhjælp af Kirsten.

 

Altså jeg har jo undervist i både A, B og C-niveau, så det er lige meget hvad eleverne kommer med. Det hele ligger nogenlunde på ryggraden. Jeg har været matematiklærer i 45 år jo, så jeg har set det meste.