Menu

Menu

Nyheder fra Matematikcenter

 • Matematikialt om vores fantastiske frivilllige!

  Nyheder

  Frivillig fredag 2021 – de lokale stemmer

  I Matematikcenter er vi vilde med vores dygtige og seje frivillige matematikhjælpere, som vi gerne vil hylde! De bruger en masse timer på at hjælpe elever med deres matematiklektier.

  Vidste du for eksempel, at:

  1. hvis Danmarks hurtigste maratonløber løb 466,5 maratonløb, er det tilsvarende med de 2015 sessioner vi har haft på Webmatlive.dk fra januar frem til sommerferien 2021.

  2. Matematikcenters frivillige tilsammen bruger 5390 timer om året på at hjælpe elever med matematik. Det er den samme tid, det tager en snegl at bevæge sig ca. 19 km.

  3. hver elev i gennemsnit får 40 minutters lektiehjælp i løbet af en lektiecafé og at vi samlet set har 48 timers matematikhjælp om ugen. 

  4. en frivillig fra Matematikcenter i gennemsnit hjælper 70 timer i løbet af et år, hvilket er den samme tid, det tager at flyve til månen.

  5. den frivillig som har haft flest lektiehjælpssessioner på Webmatlive.dk, har haft 818 sessioner de sidste fire år, hvilket er lig med lektiehjælp på 409 timer. Det er den samme tid, man kunne have set hele Game of Thrones 5 gange.

  Har du også fået lyst til at hjælpe elever med matematik, så kontakt Matematikcenters frivilligkoordinator, Karin hvis du ellers kan regne hendes telefonnummer ud…

 • I dag fejrer vi Matematikcenters enestående frivillige!

  Nyheder

  I dag fejrer vi Matematikcenters enestående frivillige!

  Frivillig Fredag som hvert år falder den sidste fredag i september, er en dag hvor vi i Matematikcenter kan få lov til at hylde vores fantastiske frivillige.  

  Det er dem, der står klar med åbne arme i vores lokale og online lektiecaféer, til at hjælpe elever der har brug for ekstra hjælp i matematik. Det er i lektiecaféerne at de får løftet matematikken op fra papiret og skabt succesoplevelser med elever, der tager derfra med en større forståelse for matematik. Vi er vilde med det engagement vores frivillige lægger for dagen, der i den grad binder Matematikcenter sammen, og som træder til for de elever der har brug for hjælp.

  Herunder kan du møde to af vores seje og dygtige frivillige, der fortæller lidt om, hvordan det er at være matematikhjælper.

  Anders

  Hvad kan du godt lide ved matematik?

  Matematikken er ret fantastisk på den måde som alting hænger logisk sammen på. Det er ikke ligesom i mange andre fag i skolen hvor der er mange ting man bare bliver nødt til at huske udenad (grammatik, kemiske formler osv.). Det er nok også det der er årsagen til at mange elever kan få en "åbenbaring" når de endelig gennemskuer hvordan en opgave skal løses: Det er fordi de endeligt ser hvordan det hele hænger sammen!

  Hvad gjorde, at du valgte at komme tilbage til Matematikcenter? 

  I Coronatiden havde jeg gået og manglet noget socialt sammenhold, og det er jo især det man kan få igennem frivilligt arbejde. Når der ikke lige er nogle elever der har spørgsmål kan man jo lige snakke lidt med de andre frivillige og danne nogle nye sociale kontakter på den måde.

  Hvad er den vigtigste opgave for dig som frivillig?

  Det er at skabe et godt og behageligt miljø hvor de studerende kan komme og føle sig velkomne og hvor de kan stille alle de spørgsmål, både gode og dumme, de måtte have. Derudover er den største udfordring at være i stand til at forklare de matematiske koncepter på en intuitiv måde og at kunne møde den studerende på det forståelsesniveau han/hun befinder sig på.

  Hvad har det givet dig personligt at være lektiehjælper?

  Det at være lektiehjælper i Matematikcenter giver mig en mulighed for at give lidt tilbage til samfundet. Det føles godt at kunne gøre en forskel for de studerende.

  Jeg føler det også lidt som om at når man har taget en uddannelse med en masse matematik på universitetet er det ligesom at man får en motor i et hjørne af sin hjerne der har godt af at blive kørt lidt op i omdrejninger en gang imellem. Sådan en matematik-hjerne-motor skal ikke bare køre i tomgang eller stå stille :-). 

  Hvorfor skal folk komme i Matematikcenters lektiecafé?

  Det skal de fordi matematik er et af de helt store forhindringer i mange personers ambitioner om at komme ind på eller videre på deres drømmestudie. På mange studier er den matematik man får brug for faktisk ikke særlig avanceret, men man skal alligevel kunne bestå et avanceret matematik introkursus for at bevise at man i hvert fald har rigtigt godt styr på den lidt mere simple matematik. Det vil være så ærgerligt hvis folk skulle give op overfor deres drømmestudie bare fordi de ikke kunne overvinde den udfordring som matematikken udgør.

  Har du nogle gode råd til andre personer, der overvejer at blive frivillige?

  Jeg synes bare folk skulle prøve det af, selv om de måske ikke er sikre på hvor meget tid de har til det. Hvis man kontakter organisationen man er interesseret i (fx Matematikcenter) så kan de sikkert ordne det således at man kan få lov til at prøve det uden at skulle forpligte sig til et stort tidsengagement, så det er bare at kaste sig ud i det og se hvor det fører hen.

  Erik

  Hvad kan du godt lide ved matematik?

  Matematik er et fag, der på den ene side er præget af en struktureret, abstrakt og meget stringent tankegang, og på den anden side har mange forskellige, vigtige og meget konkrete anvendelser. - Og så har jeg altid haft ret let ved matematik.

  Du er meget aktiv i Matematikcenter ikke kun som lektiehjælper, så hvad giver det dig, at din viden og faglighed kommer i spil udover i lektiecaféen? 

  Jeg er pensionist efter 40 år som gymnasie- og hf-lærer i matematik og fysik. Jeg er glad for stadig at kunne bruge min gamle faglighed til at gøre lidt gavn.

  Hvad er den vigtigste opgave for dig som frivillig?

  Det vigtigste er selvfølgelig at hjælpe elever og kursister, som har svært ved matematik, til at blive dygtigere - og til ikke at give op, og helst også finde glæde i arbejdet med matematikken.

  Hvorfor skal folk komme i Matematikcenters lektiecafé?

  Lektiecafeen er vel for alle, der har brug for hjælp til at forstå matematikken og til at løse matematiske problemer. Den er både for dem, der lige skal bruge fem minutters hjælp til et konkret problem, og for dem, der alene eller i en gruppe har brug for (og som kan finde tid til) længerevarende assistance.

   

  Har du lyst til at blive frivillig hos Matematikcenter og være med til at hjælpe børn og unge med matematikken? Så send en mail til Matematikcenter på info@matematikcenter eller se mere på her

 • Studentermedhjælper til koordinering og facilitering af workshops om privatøkonomi

  Nyheder

  Studentermedhjælper til koordinering og facilitering af workshops om privatøkonomi

  Matematikcenter søger en studentermedhjælper 10-15 timer ugentligt til koordinering og afvikling af workshops om privatøkonomi til studerende på erhvervsuddannelserne i hele landet.

  Matematikcenter er en forening af frivillige, der tilbyder gratis lektiehjælp i matematik til unge i lokale lektiecaféer og digitalt på Webmatematik.dk og Webmatlive.dk.

  Matematikcenter er i gang med at udvikle et nyt koncept via et toårigt projekt, hvor vi kobler matematikundervisningen på erhvervsuddannelserne med undervisning i privatøkonomi. Målet med projektet er, at flere unge får konkrete redskaber, der kan hjælpe dem med at håndtere deres privatøkonomi både på den korte og den lange bane.

  Der skal i den forbindelse både udvikles en digital materialesamling om unge og privatøkonomi, og der skal koordineres og afholdes en række workshops i hele landet i løbet af efteråret 2021 og foråret 2022.

  Som studentermedhjælper på projektet bliver din opgave at:

  • rekruttere frivillige og være den primære kontaktperson for de frivillige undervisere
  • deltage i workshops og hjælpe til med både det praktiske samt facilitering og undervisning
  • bistå i udvikling af formater for og gennemførelse af evaluering af workshops og materialesamling
  • samarbejde med Erhvervsskolernes Elevorganisation, Matematikcenters frivilligkoordinator og projektleder om at planlægge og gennemføre workshops i hele landet

  Du får:

  • erfaring med at koordinere, gennemføre og facilitere workshops
  • erfaring med at samarbejde med frivillige og koordinere frivillige indsatser
  • erfaring med at samarbejde med interesseorganisationer
  • erfaring med at samarbejde med erhvervsuddannelser i hele landet
  • adgang til egen computer

  Vi forventer derfor, at du:

  • har viden om og/eller interesse for emnet unge og privatøkonomi
  • er en stærk formidler med blik for målgruppen og gerne erfaring med facilitering af workshops
  • er udadvendt, opsøgende og god til at samarbejde med mange forskellige mennesker
  • er god til at organisere og tager fat, hvor der er brug for det
  • er fleksibel og har mulighed for at rejse rundt i landet i forbindelse med afholdelse af workshops

  Du bliver en del af Matematikcenters sekretariat i København, som består af tre fuldtidsansatte og tre studentermedhjælpere. Vi har en uformel omgangstone og en høj faglighed og du bliver en del af et team, som arbejder sammen om at udvikle organisationen, og hvor der ofte er kort fra idé til handling. Vi har hver vores eget ansvarsområde, men vi hjælper alle til med både store og små opgaver, når der er brug for det.

  Interesseret?

  Send en kortfattet ansøgning og CV i én samlet fil til job@matematikcenter.dk hurtigst muligt og senest den 1. september 2021 kl.12.00. Skriv ”Studentermedhjælper: privatøkonomi” i emnefeltet.

  Vi forventer at afholde samtaler løbende og senest i uge 36. Stillingen ønskes besat så hurtigt som muligt derefter.

  Stillingen er indtil videre tidsbegrænset til og med maj 2022, men vi forventer at kunne forlænge i projektår 2.

  Har du spørgsmål vedrørende stillingen, så kontakt projektleder Mette Sindet Hansen på telefon 26209395 eller på mail mette@matematikcenter.dk.

 • Nye lektiecaféer i Matematikcenter

  Nyheder

  Matematikcenter åbner nye lokale lektiecaféer i Holstebro og Nyborg!

  Selvom sommerferien er over os, er vi i Matematikcenter i fuld gang med at gøre klar til et nyt skoleår, og vi har glædet os til at slå dørene op for vores fysiske lektiecaféer - nu også i Holstebro og Nyborg.

  Det er i høj grad i vores lokale lektiecaféer, at vi kan være med til at sikre, at ingen må give afkald på drømmeuddannelsen, fordi de ikke er gode nok til matematik. Vi tror på, at alle med den rette hjælp kan opnå deres fulde potentiale i matematik. I lektiecaféerne kan du møde vores seje, dygtige og engagerede frivillige, der står klar til at hjælpe med matematikken på nye og spændende måder.

  Lektiecaféen i Holstebro åbner i efteråret 2021 og vil blive afholdt på Holstebro gymnasium. Det kan du læse mere om her. Tak for støtten til åbning af lektiecaféen til Færch-fonden, Kronprins Frederik og Kronprinsesse Marys Fond, Idagaardfonden og Borgervennen.

  Lektiecaféen i Nyborg åbner i efteråret 2021. Tak for støtten til åbning af lektiecaféen til Nyborg Kommune, Thomas B. Thriges Fond, Kronprins Frederik og Kronprinsesse Marys Fond og Borgervennen.

  Vi mangler nye seje frivillige i vores lokale lektiecaféer, så sidder du med en frivillig drøm i maven? Så læs mere her.

 • Matematikcenter får bevilling fra Novo Nordisk Fonden

  Nyheder

  Matematikcenter får bevilling fra Novo Nordisk Fonden

  Naturvidenskabelige projekter for børn og unge modtager 15 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden, og Matematikcenter er blandt de 8 støttede projekter i Novo Nordisk Fondens forårsuddeling, der har fokus på naturvidenskabelige uddannelser og uformelle læringsmiljøer.

  Matematikcenter og lektiepiloter har sammen ansøgt om støtte til at afprøve et koncept, som gennem en række særligt tilrettelagte oplæg og indsatser giver forældre med børn i grundskolen viden, selvtillid og konkrete værktøjer til bedre at kunne hjælpe deres børn med matematik. Konceptet er udviklet af lektiepiloter og bygger på viden og erfaringer fra Lektiepiloters faglige baggrund inden for matematik didaktik og undervisning.

  Når det kommer til at udvikle børns matematikkompetencer, er forældre en overset men oplagt målgruppe. Vi ser gang på gang forældre til børn i grundskolen, der kæmper med at hjælpe deres børn med lektier. Det kan være forældre, som ikke mestrer matematik på et tilstrækkeligt niveau, men også forældre med lange uddannelser og gode matematikfærdigheder, som ikke evner at formidle matematikken på en måde, der øger motivation og interesse for matematik.

  Hvorfor matematik?

  Hvis Danmark skal lykkes med at få unge under 25 igennem en uddannelse og/eller i job, så kræver det især et fokus på matematik. Faget spiller en central rolle gennem hele ens skole- og uddannelsesliv. Dårlige matematikfærdigheder kan have direkte indflydelse på, at man erklæres ikke-uddannelsesparat, ikke gennemfører en ungdomsuddannelse eller ikke optages på en videregående uddannelse. Basale matematikfærdigheder giver et menneske handlemuligheder - i uddannelse, i arbejde og i ens personlige liv.

  Vi hos Matematikcenter er ydmyge og stolte over støtten, og ser frem til at komme i gang med projektet.  

  Du kan læse mere om Novo Nordisk Fondens bevilling og om de andre projekter her.