Menu

Menu

Nyheder fra Matematikcenter

 • Fejring af frivilliges femårs jubilæum

  Blogindlæg

  Fejring af Matematikcenters frivilliges femårs jubilæum

  Frivilligkoordinater, Karin og sekretariatsleder, Bolette har været forbi lektiecaféen på Sønderborg Bibliotek for at overraske vores dygtige frivillige Lars, Bent og Henrik. De er er tre af de 7 frivillige i Matematikcenter, der har femårs jubilæum. 


  (Karin, Bent, Lars, Henrik og Bolette fra lektiecaféen i Sønderborg)

  I matematikcenter vil vi gerne sige tak til vores engagerede frivillige, der hver uge står klar i enten vores lokale lektiecaféer eller online på Webmatlive.dk, til at hjælpe børn og unge med matematik. 

  Uden alle vores frivillige kunne Matematikcenter ikke eksistere, og derfor markerer vi også Frivillig Fredag 2022 med et kæmpe tak til vores frivillige i hele landet! 

  Du kan se deres søde besøg og fejring i videoen 

   

  Vil du være en del af matematikcenters frivillige fællesskab, så læs mere her

   

   

 • Studentermedhjælper til kommunikation og markedsføring

  Ledige stillinger

  Matematikcenter søger en studentermedhjælper 10-15 timer ugentligt til at varetage organisationens kommunikationsindsatser henvendt Matematikcenters brugere og samarbejdspartnere.

  Matematikcenter er en frivillig forening, der tilbyder gratis lektiehjælp i matematik til unge i lokale lektiecaféer og digitalt på Webmatematik.dk og Webmatlive.dk. Vi søger en studentermedhjælper, der skal være med til at sikre:

  • at vores målgruppe kender til vores tilbud om gratis lektiehjælp i matematik
  • at vi formidler vores indsatser og resultater eksternt og til vores samarbejdspartnere og sponsorer

   

  Det betyder at studentermedhjælperen skal:

  • Lave engagerende indhold til sociale medier (Facebook, Instagram, Linkedin og Twitter)
  • Sætte annoncer op på sociale medier (Facebook og Instagram)
  • Planlægge og lave interviews med frivillige og de elever, der bruger vores tilbud
  • Opdatere og vedligeholde vores hjemmeside (matematikcenter.dk) i CMS Umbraco
  • Lave indhold til og udsende nyhedsbreve i Mailchimp
  • Assistere med at lave indhold til og udsende pressemeddelelser

   

  Vi forventer derfor at du:

  • Er en dygtig formidler og formår at kommunikere skarpt på sociale medier
  • Læser en relevant uddannelse
  • Er opsøgende, da du både skal booke samt lave interviews i lektiecaféer og over telefonen med frivillige og elever
  • Kan være til stede på kontoret i København SV (gerne to dage om ugen) og kan arbejde løbende med sociale medier
  • Gerne har kendskab til redigering af hjemmesider (Umbraco) og til at udsende nyhedsbreve (Mailchimp)
  • Gerne har kendskab til optagelse og redigering af video
  • Gerne har kendskab til opsætning af annoncer på Facebook

   

  Interesseret?

  Send en kortfattet ansøgning og CV i én samlet fil til job@matematikcenter.dk hurtigst muligt og senest søndag den 9.oktober 2022. Skriv ”Studentermedhjælper kommunikation” i emnefeltet. Samtaler forventes afholdt i slutningen af uge 41.

  Har du spørgsmål vedrørende stillingen, så kontakt sekretariatsleder Bolette Møller Jensen på telefon 60129835 eller på mail bolette@matematikcenter.dk.

 • Matematikcenter styrker unges tro på egne matematikevner

  Nyheder

  I videoen, der er lavet i samarbejde med Teknologipagten kan du møde Mathilde, der deltog i eksamensforberedelse 2022. Her fortæller hun om, hvordan Matematikcenters frivillige har givet hende en styrket tro på, at hun godt kan matematik.

  Du kan også læse mere om hvad eleverne får ud af Matematikcenters lektiehjælp her.

   

 • Når matematik er noget man går til i fritiden

  Nyheder

  I en podcast fra Teknologipagten taler Matematikcenters sekretariatsleder, Bolette Møller Jensen, Rikke Schmidt Kjærgaard fra Videnskabsklubben og Ole Laursen fra Villumfonden om deres fælles vision for hvordan børn og unges fritid kan blive det trygge og sjove rum for at dyrke matematik og videnskab.

  I podcasten man du dykke ned i nogle af de virkemidler som Matematikcenter og Videnskabsklubben indeholder og som bidrager til, at flere børn og unge kommer til at interessere sig for STEM og får succesoplevelser med STEM.

  Lyt til podcasten her.

  Matematikcenter vender matematiklede til matematikglæde

  Gennem 11 år har Matematikcenter opbygget et koncept for gratis lektiehjælp i matematik, hvor børn og unge kan udforske matematikkens verden i fritiden. Opskriften er simpel men effektiv:

  • Lektiehjælpen gives én-til-én med afsæt i det matematiske niveau, konkrete opgaver, lektier eller udfordringer, som eleven sidder med.
  • Lektiehjælpen foregår andre steder i klasserummet, som giver mulighed for at skabe en mere uformel og hyggelig stemning.
  • De frivillige forklarer matematik på en anden måde end matematiklæreren og medvirker til at simplificere matematik, så det bliver mere forståeligt.
  • Lektiehjælpen er tilgængelig og let at tilgå, når eleven har behov for den ift. lektier, en større opgave eller eksamen, der kræver hjælp.
  • Lektiehjælpen gives af frivillige og er gratis.

  Lektiehjælp i øjenhøjde

  Tal fra Matematikcenters seneste evaluering tegner et entydigt billede af, at Matematikcenters lektiehjælp øger elevernes forståelse for matematik. 85% af eleverne svarer, at lektiehjælpen i høj eller nogen grad gør matematik mere forståeligt for dem, 81% svarer, at lektiehjælpen i høj eller nogen grad forenkler og eksemplificerer matematik, så de bedre kan forstå det.

  Også hos forældrene ses et positivt udbytte af Matematikcenters lektiehjælp. 80% af forældrene, svarer, at hjælpen i høj eller nogen grad gør matematik mere forståeligt for dem som forældre, og 73% svarer, at de i høj eller nogen grad oplever at blive styrket i at hjælpe deres barn med matematikopgaver.

  De frivillige rollemodeller skaber et trygt rum

  Når eleverne træder ind ad døren hos Matematikcenter, så møder de en frivillig, der ønsker at dele deres begejstring for matematik med dem. Det tager noget af presset af eleverne og giver et frirum til at spørge frit uden at blive bekymret for at få en dårligere karakter f.eks. Det giver succesoplevelser, øger motivationen hos målgruppen og giver mere mod på at prøve kræfter med matematik.

  De frivillige motiveres især af, at de har mulighed for at hjælpe andre samtidig med at de får lov til at sætte deres egne kompetencer i spil inden for et fag der interesserer dem.

  Læs også: Matematikcenters evaluering

 • Projektmedarbejder til udvikling af indhold inden for matematik på flere niveauer

  Ledige stillinger

  Matematikcenter søger en medarbejder 10-15 timer ugentligt til at udvikle matematisk tekst- og videoindhold til hjemmesiden, Webmatematik.dk, på flere niveauer.

  Matematikcenter er en forening af frivillige, der tilbyder gratis lektiehjælp i matematik lokalt og digitalt til børn og unge. Vi driver lektiecaféer i hele landet og hjemmesiderne, Webmatematik.dk og Webmatlive.dk.

  Projektmedarbejderen samarbejder med webredaktøren for at udarbejde indhold til Webmatematik.dk.

  Webmatematik.dk er en online materialeplatform, der dækker pensum fra 7.klasse til A-niveau på ungdomsuddannelserne. En artikelside på Webmatematik indeholder typisk forklarende teori, eksempler på anvendelse, regneeksempler og illustrationer. Herudover hører der ofte et par interaktive opgaver og en video med til hver side.

  De primære opgaver for projektmedarbejderen vil være, at:

  • skrive indhold på flere matematikniveauer
  • planlægge og formidle matematik i korte forklarings- og lektionsvideoer

  Du får mulighed for at sætte dit eget præg på typen af indhold der udvikles. Det afhænger af din faglige baggrund. Matematikcenter har dog lige nu flere udviklingsprojekter, hvortil der skal udvikles indhold. Det drejer sig bl.a. om indhold til matematikundervisning på Den Forberedende Grunduddannelse (FGU), indhold til brug i vores projekt, der omhandler privatøkonomi samt eventuelt indhold til de STEM-rettede erhvervsuddannelser. Derudover vil der være adskillige ad-hoc-opgaver, som f.eks. udvikling af indhold til vores indsats DerErMatematikiAlt.

  Vi forventer, at:

  • du skriver og taler flydende dansk
  • din faglige baggrund er relevant for én eller flere af opgaverne beskrevet ovenfor – fortæl hvordan du kan sætte din baggrund i spil
  • du gerne har erfaring med LaTeX
  • du evner at formidle matematik i et let forståeligt sprog og kan sætte dig i modtagerens sted
  • du befinder dig godt foran et kamera og med at videoer placeres på hjemmeside og sociale medier
  • du har det godt med at tage telefonisk kontakt til potentielle medvirkende i lektionsvideoer

  Til gengæld tilbyder vi:

  • erfaring med at formidle matematik
  • mulighed for at arbejde hjemmefra
  • chancen for at sætte dit eget præg på en anvendt og anerkendt materialeplatform indenfor matematik
  • mulighed for at være en del af en indsats som spiller en stor rolle for børn og unges uddannelsesmuligheder

  Du bliver en del af Matematikcenters kontor i København, som tæller 3 fuldtidsansatte og 3 studentermedhjælpere. Det er dog ikke et krav at du bor nær København, da stillingen kan varetages hjemmefra og i forbindelse med optagelse af video kan foregå ude på f.eks. arbejdspladser inden for erhvervsuddannelsesområdet. Der vil være ugentlige fællesmøder, hvor du kan deltage digitalt. Og vi ser gerne at du kommer forbi kontoret jævnligt.

  Vi har en uformel omgangstone og en høj faglighed, og du bliver en del af et team, som arbejder sammen om at udvikle organisationen, og hvor der ofte er kort fra idé til handling. Vi har hver vores ansvarsområde, men vi hjælper alle til med både store og små opgaver, når der er brug for det.

  Interesseret?

  Send en kortfattet ansøgning og CV i én samlet fil til job@matematikcenter.dk hurtigst muligt og senest den 4.september. Skriv ”Projektmedarbejder til udvikling af indhold” i emnefeltet.

  Vi forventer at afholde samtaler løbende og senest i uge 37. Stillingen ønskes besat så hurtigt som muligt derefter. Stillingen er tidsbegrænset indtil udgangen af maj 2023 med mulighed for forlængelse.

  Har du spørgsmål vedrørende stillingen, så kontakt sekretariatsleder Bolette Møller Jensen på telefon 60125269 eller på mail bolette@matematikcenter.dk.