Menu

Menu

Nyheder fra Matematikcenter

 • Bliv frivillig projektleder i Matematikcenter

  Ledige stillinger

  Brænder du for frivillighed, har gode kommunikationsevner og en interesse for organisering af aktiviteter?

  Til vores lektiecaféer i Aalborg, Odense og Silkeborg søger vi lige nu projektledere, der har lyst til at fungere som Matematikcenters kontaktpersoner og lokale koordinatorer.

  Vores frivillige matematikhjælpere udgør rygraden i vores arbejde. Alle Matematikcenters frivillige har en stor begejstring for matematikfaget, som de hver uge deler med de unge, der bruger vores lektiecaféer.

  Vores lokale projektleder er tovholder for de lokale frivillige og fungerer som kontaktperson til Matematikcenters sekretariat i København. Vi forestiller os, at du enten er studerende med lyst til erfaring med koordination af frivillige og noget til CV'et eller senior med lidt ekstra tid til at bruge på en frivillig indsats hvor du får ekstra ansvar.

  Det er lysten til at formidle, koordinere og have ansvar for at Matematikcenters aktiviteter drives, der er det vigtige. Det er derfor ikke et krav, at du kan matematik selv.

  Hvad består den frivillige indsats af?

  • praktiske opgaver forbundet med rekruttering af nye frivillige til lektiecaféen
  • deltage i besøg på lokale skoler, gymnasier og uddannelsesinstitutioner for at fortælle om Matematikcenters arbejde
  • have løbende kontakt med Matematikcenters sekretariat i København
  • fungere som bindeled mellem de frivillige lektiehjælpere og Matematikcenter
  • koordinere de frivilliges ugentlige vagtplan

  Hvad forventer vi af dig?

  • at du kan afsætte 2-3 timer om ugen
  • at du planlægger at være frivillig hos Matematikcenter min. 1 år
  • at du kan fremvise en ren børneattest
  • at du har lyst til at formidle viden om Matematikcenter og koordinere de frivillige i lektiecaféerne.

  Kontakt os i dag, hvis du er interesseret i at høre mere.

  Vi glæder os til høre fra dig!

 • Nyhedsbrev juni: Matematikcenter får ny sekretariatsleder

  Nyheder

  Ninna Hoegh tiltræder som ny sekretariatsleder i Matematikcenter.

  Ninna kommer fra en stilling som direktør for hjemløseorganisationen projekt UDENFOR.

  »Jeg er glad for at få en flot modtagelse i en ny organisation hvor jeg får lov til at være med til at styrke en organisation med stort potentiale og en stærk tradition for at hjælpe de elever, som kæmper med matematik.«

  Læs mere om Matematikcenters nye sekretariatsleder og andre nyheder i vores seneste nyhedsbrev.

 • Fra hjemløse til matematik

  Nyheder

  Tidligere direktør i projekt UDENFOR ny sekretariatsleder i Matematikcenter

  Ninna Hoegh tiltræder som ny sekretariatsleder i Matematikcenter. Ninna kommer fra en stilling som direktør for hjemløseorganisationen projekt UDENFOR.

  »Jeg er glad for at få en flot modtagelse i en ny organisation hvor jeg får lov til at være med til at styrke en organisation med stort potentiale og en stærk tradition for at hjælpe de elever, som kæmper med matematik.« siger Ninna Hoegh.

  Bestyrelsesforkvinde i Matematikcenter, Hannah Pettersson, fortæller, at de ser frem til at følge udviklingen i organisationen med Ninna i spidsen.

  »Vi har set meget frem til at byde Ninna velkommen. I Ninna får vi en erfaren leder med et stort netværk. Hun kan være med til at løfte Matematikcenter op på et nyt niveau, sådan at vi kan hjælpe endnu flere elever i hele landet.«

  Har arbejdet med en af de mest udsatte grupper i Danmark

  I nogles øjne er der måske langt fra indsatser for og med hjemløse til lektiehjælp i matematik for børn og unge. Ifølge Ninna er der dog én ting de to organisationer har til fælles: nemlig at gøre en indsats for udsattes muligheder og rettigheder i livet.

  »Børn og unge fra uddannelsesfremmede hjem er i større risiko for at stå uden uddannelse og job. I Danmark er der 70.000 unge, som hverken er i gang med uddannelse eller er i beskæftigelse. I Matematikcenter giver vi alle, uanset baggrund og fagligt udgangspunkt, mulighed for at styrke deres matematiske kompetencer og nå deres fulde uddannelses- og jobpotentiale.«

  Fokus i de kommende år

  Ifølge Ninna bliver den vigtigste opgave i de kommende år at udbrede kendskabet til Matematikcenter og de indsatser i organisationen, der viser anvendt matematik.

  »Matematikcenter er den eneste organisation i Danmark, som fokuserer på gratis lektiehjælp i matematik til børn og unge. Vi har en stor gruppe af dedikerede frivillige matematikeksperter, som bare brænder for at hjælpe og støtte de unge. Så vi skal nå meget bredere ud.«

  Og med de rette ressourcer og partnerskaber med både virksomheder og fonde kan Matematikcenter ifølge Ninna hjælpe mange flere unge til at trives med matematik og til at gennemføre deres drømmeuddannelse. Gennem partnerskaber med bl.a. virksomheder kan Matematikcenter også vise, hvad matematikken bruges til. Det kan gøre matematikken lettere at forstå, når en medarbejder i en virksomhed fortæller, hvordan han eller hun anvender matematik i sit arbejde.

  »Jeg har virkelig fået øjnene op for, hvor meget matematik der er i vores hverdag. Du kommer ikke uden om matematik, uanset hvad du beskæftiger dig med. Derfor mener jeg også vi skal have styrket og sat fokus på vores indsats ”Der er matematik i alt” i samarbejde med virksomhederne. Så kan vi udvikle spændende og motiverende materiale, der viser, at der er matematik i alt og som kan anvendes af undervisere, børn, unge og deres forældre.«

  Matematikcenter har lektiecaféer i hele landet og driver den online lektiecafé, webmatlive.dk. Lige nu er lektiecaféerne gået på sommerferie. Men man kan stadig få hjælp til sin mundtlige matematikeksamen på webmatematik.dk/eksamen.

  Læs omtale i Altinget: Civilsamfund

 • Norsktalende studerende søges til projektledelse og frivilligkoordinering

  Ledige stillinger

  Matematikcenter søger snarest muligt en norsktalende studentermedhjælper 10-15 timer ugentligt til projektledelse, frivilligkoordinering og kommunikation i forbindelse med Matematikcenters aktiviteter i Norge.

  Om organisationen

  Matematikcenter er en non-profit organisation, der tilbyder gratis hjælp til matematik i lektiecaféer og online via Webmatematik.dk og Webmatlive.dk. I 2015 åbnede Matematikcenter i Norge under navnet Mattesenter.

  Organisationen i Norge driver indtil videre en lektiecafé i Oslo og en norsk udgave af hjemmesiden Webmatematik.dk under navnet Webmatte.no.

  Hvad kan Matematikcenter tilbyde dig?

  Du bliver tilknyttet Matematikcenters sekretariat i København og driver projektet i Norge herfra. Enkelte besøg i Norge kan forekomme. Matematikcenters sekretariat har tre fuldtidsansatte og to studentermedhjælpere.

  Dine opgaver inkluderer:

  • frivilligkoordinering, herunder rekruttering og introsamtaler
  • at oplyse elever og uddannelsesinstitutioner om Mattesenters tilbud
  • at varetage kontakt til samarbejdsskoler og andre samarbejdspartnere
  • at være webredaktør for mattesenter.no og webmatte.no
  • udvikling af matematisk materiale i samarbejde med frivillige i Norge
  • at drive Mattesenters Facebook- og Linkedin-konto

  Vi forventer derfor, at du:

  • har mindst 2 år tilbage på dit studie
  • har gode kommunikationsevner på både dansk og norsk
  • kan arbejde selvstændigt og er udadvendt
  • det er en fordel, hvis du har matematik på A-niveau (eller tilsvarende), men bestemt ikke et krav

  Opstartsdato vil være den 5. august 2019.

  Interesseret?

  Send en kort ansøgning vedlagt CV til job@matematikcenter.dk hurtigst muligt og senest den 20. juni 2019 kl.12. Skriv ”Studentermedhjælper Norge” i emnefeltet. Samtaler afholdes i uge 26 og 27.

  Spørgsmål vedr. stillingen kan rettes til Sekretariatsleder, Ninna Hoegh på mail eller telefon 5354 5088 eller til Kommunikations- og presseansvarlig Bolette Møller Jensen, på mail eller telefon 6012 9835.

  Hent opslaget som pdf.

 • 200 elever fik gratis hjælp til eksamensforberedelse

  Nyheder

  Eksamenscafe 2019 København Matematikcenter

  Den 13.-15. maj stod i eksamenscafeernes tegn i Matematikcenter. Igen i år åbnede vi dørene, denne gang for godt 200 eksamensramte elever, der alle fik hjælp til at forberede sig på den kommende skriftlige matematikeksamen.

  Læs også: »Til matematik skriftlig prøve, kan jeg godt gå lidt i panik« 

  Det var Aarhus, der indledte ugen med sin eksamenscafé mandag den 13. maj, der blev afholdt på DOKK1 midt i Aarhus.

  Matematikcenter Eksamenscafe Aarhus 2019

  Tirsdag den 14. maj kom turen til Sønderborg og Aalborg. Begge eksamenscaféer blev afholdt i samarbejde med byernes hovedbiblioteker, hvor Matematikcenter hver uge har lektiecaféer.

  Onsdag den 15. maj var det elever i Odense og København der kunne få gratis hjælp til matematik. I Odense kom primært elever fra vores faste samarbejdspartner HF&VUCFyn. Og i København lagde H.C. Ørsted Gymnasiet på Frederiksberg TEC lokaler til. København var den største eksamenscafé med 110 elever og 20 frivillige.

  Eksamenscafe Matematikcenter 2019 København

  I eksamenscaféerne hjalp Matematikcenters 44 frivillige i alt 200 elever fra ungdomsuddannelserne med eksamensforberedelserne.

  Eksamenscafe Matematikcenter 2019 København

  Det er kun muligt for Matematikcenter at holde eksamenscaféerne, fordi engagerede frivillige, fonde og samarbejdspartnere bakker op omkring tilbuddet. En særlig tak skal lyde til Knud og Dagny Gad Andresens Fond, Jyllandspostens Fond, Frederiksberg Fonden, Lifecode og NCC for deres opbakning til os.

  Matematikcenter eksamenscafe Lifecode