Menu

Menu

Nyheder fra Matematikcenter

 • En sekretariatsleder takker af

  Nyheder

  Kathrine Predstrup takker af som sekretariatsleder for Matematikcenter efter seks år på posten med denne hilsen:

  Da jeg den 3. maj 2013 havde første arbejdsdag overtog jeg en slidt gammel PCér og et skrivebord i et kønsløst kontorlokale. Der er heldigvis sket meget siden dengang. Organisationen er vokset. Den er blevet et kendt navn i hvert fald blandt landets gymnasieelever, som flittigt benytter sig af Matematikcenters mange tilbud. I dette, mit sidste nyhedsbrev, vil jeg fremhæve et par af de begivenheder, der for mig har været blandt de mest betydningsfulde gennem årene:

  I februar 2014, efter ni måneders ansættelse, kunne jeg ansætte min første kollega! Det var stort. Pludselig havde jeg en at dele opgaverne med. En at spise frokost med og en at dele verdens mindste og hyggeligste kontor i Larsbjørnsstræde. Og samtidig var der skabt en økonomisk bæredygtighed i organisationen.

  I foråret 2015 indgik Matematikcenter og Mattecentrum en treårig kontrakt med NCC. Sammen skulle vi sætte fokus på unges valg af uddannelse, og den manglende arbejdskraft som NCC allerede så dengang. Samarbejdet fortsætter stadig på fjerde år. Det har udviklet sig. Sammen med NCC har vi skabt materiale til Webmatematik.dk, været på byggepladsbesøg, rekrutteret frivillige, deltaget i debat på Folkemødet og meget mere. Yderligere har Matematikcenter nu også ansvaret for den norske forening Mattesenter som også er inkluderet i samarbejdet.

  I 2016 ramte vi en milepæl på Webmatematik.dk, vi rundede nemlig 4 millioner besøg! Det var en dag jeg personligt havde set frem til. Da jeg kom til i 2013 var der kun 351.000 besøg. Allerede den gang valgte jeg, på trods af manges advarsler, at sætte fokus på online læring.

  Om vi runder de 5 millioner i 2018 må tiden vise. Chancen er der, for vi er godt nok tæt på…. 3. oktober 2017 kunne vi endelig åbne vores online lektiehjælp: Webmatlive.dk. Nu kunne vi for alvor kalde os landsdækkende! Det var en festdag, som vi havde ventet på længe. Efter måneders hårdt arbejde blev projektet lanceret, og det kører for fuld udblæsning.

  Nu er der en uges tid tilbage inden jeg pakker mine ting og rejser videre. Matematikcenter har været en fantastisk og udviklende rejse, hvor jeg har udviklet både min faglighed og mine menneskelige kompetencer.

  Tak for nu & tak for alt!

  Med venlig hilsen
  Kathrine Predstrup

  Kathrine Predstrup lod det sidste ord ved Matematikcenters debat på Folkemødet 2018 være favorit-mottoet "Der er matematik i alt". Det lader vi også stå her.

 • Matematikcenter søger Sekretariatsleder med fundraising-erfaring

  Blogindlæg

  Er du god til fundraising, samarbejde og forretningsudvikling, og kan du lide at tilrettelægge dit eget arbejde i en hverdag, hvor to dage sjældent er ens? Så er du måske vores nye Sekretariatsleder.

  Vi søger en ny leder til vores kontor i København, som ud over Sekretariatslederen består af to fuldtidsansatte og to studenter. Du rapporterer til organisationens bestyrelse. Du har helst erfaring fra entreprenørprojekter, har et stort drive og engagement og trives i arbejdet med fundraising, personaleledelse, mange eksterne samarbejdspartnere, udvikling af nye projekter samt drift og økonomi. 

  Om jobbet
  Dine primære arbejdsopgaver bliver:  

  • Fundraising. Søge større fonde, puljer, sponsorater
  • Opbygning af virksomhedssamarbejder
  • Opstart og udvikling af nye projekter i samarbejde med student
  • Profilering af organisationen
  • Servicering af bestyrelsen
  • Drive og udvikle organisationen, herunder økonomisk ansvarlig
  • Medarbejderansvarlig/projektsparring og coaching for to fuldtidsansatte og 2 studentermedhjælpere

  Vi forventer derfor:

  • Erfaring med fundraising, både ansøgning og afrapportering
  • Erfaring med økonomi og budgettering
  • Ledelseserfaring en fordel
  • Erfaring fra entreprenørprojekter
  • Du er løsningsorienteret, venlig, imødekommende og initiativrig.
  • Du er omhyggelig og har sans for detaljer.
  • Du er dygtig til at kommunikere og har gode danskkundskaber, både skriftligt og mundtlig

  Din arbejdsplads
  Du bliver en del af et mindre sekretariat i København. Vi har en uformel omgangstone og en høj faglighed. Vi er et team, som arbejder på at udvikle organisationen og gøre sig gældende i den offentlige debat vedr. matematik, uddannelse og frivillighed.

  Din daglige arbejdsplads bliver på Matematikcenters sekretariat på Nørrebro i København. Sekretariatet består af en sekretariatsleder, en kommunikationskonsulent, en projektleder og to studentermedhjælpere.

  Interesseret?
  Ansøgning med cv (samlet i ét dokument) sendes til hannah@matematikcenter.dk hurtigst muligt og senest den 5. januar. Samtaler afholdes efter 21. januar 2019. Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Bestyrelsesformand Hannah Pettersson på hannah@matematikcenter.dk eller på +46(0)701682388.


  Om Matematikcenter

  Matematikcenter er en non-profit organisation, der tilbyder folkeskolelever samt elever på ungdomsuddannelserne og suppleringskurser gratis hjælp til matematik. Det gør vi, fordi vi mener, at alle har ret til at være gode til matematik.

  Vi har lektiecaféer rundt om i landet, online på Webmatematik.dk og Webmatlive.dk og i eksamensperioden tilbyder vi hjælp til eksamensforberedelse. Det er organisationens frivillige, der hjælper og udfordrer eleverne gennem Matematikcenters aktiviteter.

  Du kan læse mere om os på www.matematikcenter.dk og www.webmatematik.dk.

 • Nyhedsbrev fra Matematikcenter - november 2018

  Blogindlæg

  Så er der igen nyt fra Matematikcenter. Få et indblik i vores daglige arbejde og efterårets store kampagner.

 • HK støtter Matematikcenter

  Blogindlæg

  HK Danmark har valgt at bidrage til Matematikcenters arbejde ved at støtte vores fokus på udbredelsen af kendskabet til vores tilbud om gratis lektiehjælp i matematik via HKs Almennyttige Fond. 

  Vi siger tak for støtten og for interessen for vores arbejde.

   

 • Mød frivillig Bo Jacoby - manden med 100 lektiecafé-tirsdage bag sig

  Blogindlæg

  Bo Jacoby er frivillig i Matematikcenters lektiecafé på H.C. Ørstedsgymnasium

  Hver uge danner H.C. Ørsteds Gymnasium rammen om en af Matematikcenters lektiecaféer. Lektiecaféen bemandes af et næsten legendarisk firkløver af lektiehjælpere. Alle har et nært forhold til matematikken, og alle går til opgaven som matematikformidler med stor respekt. Og de nyder at give glæden ved matematikken videre.

  En af de fire er Bo Jacoby. Han blev frivillig i Matematikcenter i september 2015, og tirsdag den 23. oktober 2018 kan han fejre sin lektiecafé-tirsdage nr. 100. Vi ønsker tillykke til Bo Jacoby med ”jubilæet” og ser frem til hans næste jubilæum, for Bo er langt fra færdig med at give matematikken videre.

  Hvad er din uddannelsesmæssige baggrund? Fysik & matematik, IT-konsulent og programmør.

  Hvorfor er du frivillig i Matematikcenter? Det er meningsfuldt arbejde for mig, nu hvor jeg er pensioneret, og det giver mig meget igen.

  Hvorfor er matematik vigtig? Fordi man lærer at koncentrere sig. 

  Hvad er det, der er så fedt ved matematik? Det muliggør seriøs argumentation.