Menu

Menu

Nyheder fra Matematikcenter

 • I år bliver eksamensforberedelsen digital i Matematikcenter

  Nyheder

  I maj måned byder Matematikcenter normalt flere hundrede elever inden for til gratis eksamensforberedelse i eksamenscaféer. Det står nu klart, at pga. corona-udbruddet og nedlukningen af uddannelsesinstitutionerne, så er eksamenscaféerne aflyst.

  Matematikcenter forbereder i stedet et digitalt setup af vores eksamenshjælp, så eleverne stadig kan få hjælp til eksamensforberedelsen i maj måned.

  Digitale eksamenscaféer på Webmatlive.dk

  Eksamenshjælpen fra Matematikcenter kommer til at foregå digitalt i stedet. På Matematikcenters hjemmeside, Webmatlive.dk, kan elever på ungdoms- og voksenuddannelserne få hjælp til forberedelsen. Som altid stiller Matematikcenter tidligere års eksamenssæt til rådighed for eleverne, der får fire timer til at gennemgå sættet. Imens sidder en frivillig klar til at svare på spørgsmål, som opstår, når eleverne gennemgår sættet.

  Eksamenshjælpen foregår den 17.-20. maj.

  (Det bliver en noget anderledes udgave af hjælp til eksamensforberedelse i år. Her et billede af Matematikcenters eksamenscafé i København 2019. I alt deltog 250 elever i eksamenscaféerne i 2019.)

  I løbet af sommer- og vintereksamen forventer Matematikcenter at op mod 500 elever vil få hjælp til eksamensforberedelsen via Webmatlive.dk. Det er gratis for eleven at deltage.

  Har du brug for hjælp til eksamensforberedelsen? Se mere her

  Vil du høre mere om, hvordan du bliver frivillig eksamenshjælper i Matematikcenter? Se mere her.

  Digital eksamenshjælp i Matematikcenter er en realitet pga. opbakning fra Facebook Grant, Tuborgfondet, Augustinusfonden, STIBOFONDEN, Jyllandspostens Fond, Frederiksberg Fonden og Frederiksberg Kommune.

 • Frivillig til eksamensforberedelse

  Ledige stillinger

  Vi tilbyder eksamensforberedelse på Webmatlive.dk for elever, der skal op i deres skriftlige matematikeksamen i slutningen af maj. Vi leder lige nu efter matematikeksperter, som har lyst til at hjælpe.

  Læs mere her.

 • Tuborgfondet, Augustinus Fonden og STIBOFONDEN støtter udvidelse af Webmatlive under corona

  Nyheder

  Matematikcenter modtager støtte fra Tuborgfondet, Augustinusfonden og STIBOFONDEN til at udvide sine digitale tilbud, webmatlive.dk og webmatematik.dk pga. corona. Bevillingerne kommer til at få afgørende betydning for unges matematikudfordringer under og efter corona.

  Kraftig stigning i antallet af besøg på hjemmesiderne

  Allerede i begyndelsen af marts kunne Matematikcenter se en fordobling i antallet af besøg på deres to hjemmesider, www.webmatlive.dk og www.webmatematik.dk. Det fortæller sekretariatsleder i Matematikcenter, Bolette Møller Jensen:

  -På webmatematik er vi gået fra 350.000 besøg i februar til næsten 700.000 besøg i marts. Det er helt vildt og det viser jo, at der er mange unge derude, som lige pludselig sidder alene derhjemme med matematiklektierne og -afleveringerne, som de ikke kan få hjælp til.

  Kan være svært for forældre at hjælpe med gymnasiematematik
  Gymnasieelever har normalt mulighed for at få hjælp til matematik i gymnasiernes egne lektiecaféer. Eller også mødes de i grupper på skolen og laver deres lektier sammen. Men den mulighed har de ikke nu pga. nedlukningen. Og derhjemme har mange forældre svært ved at hjælpe med matematik på C-, B- og A-niveau. Derfor er det vigtigt, at de elever kan finde hjælp andre steder. Og det er endnu mere vigtigt, at den hjælp bliver stillet til rådighed gratis, så også unge i familier, der ikke har så mange ressourcer, kan få hjælp.

  - Matematik er et af de fag, som mange forældre har svært ved at hjælpe med. Allerede i de ældste klasser i folkeskolen ser vi, at nogle forældre har svært ved at hjælpe med lektierne derhjemme. Så med nedlukningen af skolerne, er der et større behov for hjælp. Og det ser vi som vores ansvar at give. Både i den nuværende situation men også fremadrettet, som vi altid har gjort og selvfølgelig gratis, så alle kan få den hjælp de har ret til, siger Bolette Møller Jensen.

  Eksamensforberedelse bliver også digital
  I maj måned plejer Matematikcenter at holde store eksamenscaféer i København, Odense, Sønderborg, Aarhus og Aalborg. Her hjælper organisationens frivillige 2-300 gymnasieelever med at forberede sig på deres skriftlige matematikeksamen. Men det ser nu ud som om, at eksamenshjælpen kommer til at foregå digitalt i stedet for de elever, som skal op i matematik:

  - Der er mange gymnasieelever, som oplever forvirring og usikkerhed, nu hvor eksamensplanerne er lavet om. Vi har heldigvis mulighed for at hjælpe eleverne på Webmatlive.dk med eksamensforberedelsen også og gennem den sidste undervisningstid inden de får deres årskarakter. Så nu skal vi bruge de næste uger på at tilpasse vores eksamenshjælp, så vi kan hjælpe så mange som overhovedet muligt. Og vi har brug endnu flere gode frivillige kræfter, så eleverne kan få den eksamensoplevelse de fortjener, fortæller Bolette Møller Jensen.

  Se mere her, hvis du har lyst til at høre mere om, hvordan du bliver frivillig i Matematikcenter.

  Opdateret 4. maj 2020

 • Facebook Community Action Grant i Odense støtter Matematikcenter

  Nyheder

  Facebook Community Action Grant er skabt for at adressere behov, der kan indfries gennem udnyttelse af teknologi til gavn for lokalområdet, skabe forbindelse mellem mennesker on- eller offline samt styrke lokal uddannelse indenfor videnskab, ingeniørvidenskab samt teknik og matematik (STEM).

  - Vi er glade for at uddele Facebook Community Action Grants for 2020. Vores Community Action Grants-program giver Facebook mulighed for at hjælpe med at fremme lokale STEM-uddannelse og have en positiv indvirkning på samfundet. Vi er stolte af at støtte skoler, nonprofit organisationer og projekter, der hjælper Odense med fortsat at være et dejligt sted at bo og arbejde, siger datacenter-chefen i Odense, Carsten Sørensen i en artikel i Fyens Stiftstidende i dag.

  Facebook Community Action Grant går til Matematikcenters lektiehjælp: den lokale lektiecafé i Odense samt de to online platforme, www.webmatematik.dk og www.webmatlive.dk. I øjeblikket oplever Matematikcenter en stigning i besøgstallet på de to hjemmesider på mere end 50%. Derfor falder støtten fra Facebook Grant på et tørt sted, da Matematikcenter nu får mulighed for at sætte ekstra ind online overfor unge i Odense, der har brug for hjælp til matematik.

 • Orientering om Coronavirus og lektiecaféer

  Nyheder

  (Opdateres løbende)

  08/04/2020

  Lektiecaféerne er lukkede til og med 10 maj

  Matematikcenters lektiecaféer er fortsat lukkede. Du kan få hjælp af vores frivillige til lektier, afleveringer - og snart eksamensforberedelse - på www.webmatlive.dk alle hverdage mellem kl.10.00-12.00 og tirsdag, onsdag og søndag aften kl.19.30-21.30. Bemærk at vi holder lukket alle helligdage i påsken.

  28/03/2020

  Lektiecaféerne er lukkede til og med den 13. april

  Vi opfordrer alle til at benytte sig af vores online lektiecafé i stedet: www.webmatlive.dk som har åben tirsdag, onsdag og søndag aften og nogle dage mellem kl.10-12. Og ellers kan man benytte www.webmatematik.dk

  12/03/2020

  Alle vores lektiecaféer holder lukket pga. corona

  Pga. myndighedernes nye retningslinjer, så lukker Matematikcenters lektiecaféer i hele landet ned de næste to uger, dvs. fra i dag torsdag den 12. marts og til og med fredag den 27. marts. Vi opfordrer alle til at benytte sig af vores online lektiecafé i stedet: www.webmatlive.dk som har åben tirsdag, onsdag og søndag aften.

   

  11/03-2020

  Til brugere af Matematikcenters lektiecaféer:

  I den nuværende situation med spredning af Coronavirus beder vi jer om at følge myndighedernes anbefalinger. Hvis I har været i risikoområder, har været i kontakt med coronasmittede eller er syge, så lad være med at komme i vores lektiecaféer.

  Hvis du kommer i en af vores lektiecaféer, så følg rådene for god hygiejne (hold afstand, host eller nys i ærmet, vask hænder ofte og brug håndsprit).
  Vi holder løbende øje med situationen og er i kontakt med vores samarbejdsskoler og biblioteker. Vi orienterer her på Facebook og på matematikcenter.dk, hvis der sker ændringer.

  Hvis I har brug for lektiehjælp i matematik, så kan I bruge vores online lektiecafé, www.webmatlive.dk i stedet!