Menu

Menu

Nyheder fra Matematikcenter

 • 200 elever fik gratis hjælp til eksamensforberedelse

  Nyheder

  Eksamenscafe 2019 København Matematikcenter

  Den 13.-15. maj stod i eksamenscafeernes tegn i Matematikcenter. Igen i år åbnede vi dørene, denne gang for godt 200 eksamensramte elever, der alle fik hjælp til at forberede sig på den kommende skriftlige matematikeksamen.

  Læs også: »Til matematik skriftlig prøve, kan jeg godt gå lidt i panik« 

  Det var Aarhus, der indledte ugen med sin eksamenscafé mandag den 13. maj, der blev afholdt på DOKK1 midt i Aarhus.

  Matematikcenter Eksamenscafe Aarhus 2019

  Tirsdag den 14. maj kom turen til Sønderborg og Aalborg. Begge eksamenscaféer blev afholdt i samarbejde med byernes hovedbiblioteker, hvor Matematikcenter hver uge har lektiecaféer.

  Onsdag den 15. maj var det elever i Odense og København der kunne få gratis hjælp til matematik. I Odense kom primært elever fra vores faste samarbejdspartner HF&VUCFyn. Og i København lagde H.C. Ørsted Gymnasiet på Frederiksberg TEC lokaler til. København var den største eksamenscafé med 110 elever og 20 frivillige.

  Eksamenscafe Matematikcenter 2019 København

  I eksamenscaféerne hjalp Matematikcenters 44 frivillige i alt 200 elever fra ungdomsuddannelserne med eksamensforberedelserne.

  Eksamenscafe Matematikcenter 2019 København

  Det er kun muligt for Matematikcenter at holde eksamenscaféerne, fordi engagerede frivillige, fonde og samarbejdspartnere bakker op omkring tilbuddet. En særlig tak skal lyde til Knud og Dagny Gad Andresens Fond, Jyllandspostens Fond, Frederiksberg Fonden, Lifecode og NCC for deres opbakning til os.

  Matematikcenter eksamenscafe Lifecode

 • Matematikcenter er en af SustainBases ti cases

  Nyheder

  SustainBase er en online-platform for innovation, der forbinder ChangeMakers med organisationer, for at skabe bæredygtige løsninger, der fremmer bæredygtig udvikling i organisationerne.

  I april og maj er Matematikcenter én af de ti cases, som man kan byde ind på, hvis man vil være changemaker. Matematikcenters case handler om rekruttering og fastholdelse af frivillige.

  Der er frist for ansøgning den 30.april og vinderen kåres den 10.maj på Matematikcenters kontor på KPH Projects.

  Se mere på SustainBases hjemmeside eller på Facebook.

 • Matematikcenter indgår sponsoraftale med konsulentfirmaet Lifecode

  Nyheder

  Konsulentfirmaet Lifecode støtter Matematikcenters arbejde

  Matematikcenter er altid interesseret i at gøre vores netværk større og i at indgå samarbejde med firmaer og organisationer, der støtter op om vores arbejde med at sikre god, gratis lektiehjælp i matematik til børn og unge i hele Danmark.

  Vi er derfor utrolig glade for at kunne meddele, at vi har indgået en sponsoraftale med firmaet Lifecode, der med ekspertise i at skabe systemer til den danske liv- og pensionsbranche har matematikken som et af de vigtigste arbejdsredskaber.

  Med det nye samarbejde med Lifecode har vi ikke kun udvidet vores samarbejdsnetværk men også fået nye, stærke sparringspartnere, der ligesom os ønsker at gøre matematikken til en naturlig og spændende del af danske børn og unges hverdag og derved er med til at styrke udviklingen af fremtidens danske arbejdskraft.

  Tak til Lifecode for interessen for vores arbejde. Vi glæder os til samarbejdet.

 • Matematikcenter i Radio24syv

  Nyheder

  Matematikcenter støtter op om mere undervisning til danske skoleelever og studerende. Vi støtter også op om god matematik og viser, så ofte vi kan, at der er matematik i alt - også i den virkelige verden. 

  Da radioprogrammet AK24syv ringede til os mandag den 18. marts og bad om hjælp med et procentregnestykke af de helt store, sendte vi vores bedste mand - Mads Juul Olsen - i æteren for at få styr på tingene. 

  Det kom der et rigtig fint radioindslag ud af. Og for at fejre, at vi på den måde var blevet kontaktet som eksperter på matematikområdet, sendte vi efterfølgende en "Der er matematik i alt" ud i æteren, der gennemgik de udregninger, der kunne være lidt svære at følge med i over radioen. 

  Hør indslaget her i programmet AK24syv - "Hip-hop oste, wrestling og procentregning".

   

 • Matematikcenter i fokus i Vejle Amts Folkeblad

  Nyheder

  Matematikcenters lektiecafé på Rosborg Gymnasium i Vejle

  Matematikcenters lektiecafé på Rosborg Gymnasium i Vejle, er vores travleste lektiecafé på landsplan. Siden nytår har vi kørt en målrettet kampagne for at finde nye frivillige til lektiecaféen, og i denne uge har Vejle Amts Folkeblad hjulpet os godt på vej med en god omtale af Matematikcenters arbejde i Vejle. Vi håber, at både nye frivillige og nye elever læser omtalen og kigger forbi fremover.