Menu

Menu

Nyheder fra Matematikcenter

Tilbage til feed

Matematikcenter har talt med landets fremtidige håndværkere

Blogindlæg

I efteråret 2023 satte Matematikcenter gang i en omfattende undersøgelse for at dykke ned i, hvad erhvervsskoleelever virkelig har brug for, når det kommer til matematikhjælp.

Matematikcenter har nu afsluttet 18 interviews med i alt 23 elever, alle fra Grundforløb 2 på linjen Byggeri, Teknologi og Transport. Vi har derfor haft den fornøjelse at tale med både kommende tømrer, snedkere, murere, VVS’ere og elektrikere.

Her er to af de mest fremtrædende behov, der gik igen hos eleverne:

Individuel kontakt: Eleverne foretrækker 1:1 kontakt, hvor de har lektiehjælperens fulde opmærksomhed. Særligt elever med diagnoser har ekstra brug for dette.

Branchekendskab værdsættes: Eleverne ser en klar fordel ved, at lektiehjælperne selv har erfaring fra branchen. Det giver eleverne en tro på, at lektiehjælpere ved hvad de snakker om, fordi de har været i samme sko.

Som en elektriker understregede det:

"Altså personligt, der vil jeg hellere lytte til én, der også selv er elektriker. Altså når de selv har været igennem det, så har de også selv bestået, så man ved, at de har gjort det rigtigt."

I Matematikcenter er vi nu klar til at smøre ærmerne op og tage arbejdshandskerne på for at skabe et fantastisk lektiehjælpstilbud, der matcher elevernes behov og lektiehjælpsdrømme! 

Du kan læse mere om projektet her

Undersøgelsen er støttet af Tuborgfondet