Menu

Menu

Nyheder fra Matematikcenter

Tilbage til feed

Tuborgfondet, Augustinus Fonden og STIBOFONDEN støtter udvidelse af Webmatlive under corona

Nyheder

Matematikcenter modtager støtte fra Tuborgfondet, Augustinusfonden og STIBOFONDEN til at udvide sine digitale tilbud, webmatlive.dk og webmatematik.dk pga. corona. Bevillingerne kommer til at få afgørende betydning for unges matematikudfordringer under og efter corona.

Kraftig stigning i antallet af besøg på hjemmesiderne

Allerede i begyndelsen af marts kunne Matematikcenter se en fordobling i antallet af besøg på deres to hjemmesider, www.webmatlive.dk og www.webmatematik.dk. Det fortæller sekretariatsleder i Matematikcenter, Bolette Møller Jensen:

-På webmatematik er vi gået fra 350.000 besøg i februar til næsten 700.000 besøg i marts. Det er helt vildt og det viser jo, at der er mange unge derude, som lige pludselig sidder alene derhjemme med matematiklektierne og -afleveringerne, som de ikke kan få hjælp til.

Kan være svært for forældre at hjælpe med gymnasiematematik
Gymnasieelever har normalt mulighed for at få hjælp til matematik i gymnasiernes egne lektiecaféer. Eller også mødes de i grupper på skolen og laver deres lektier sammen. Men den mulighed har de ikke nu pga. nedlukningen. Og derhjemme har mange forældre svært ved at hjælpe med matematik på C-, B- og A-niveau. Derfor er det vigtigt, at de elever kan finde hjælp andre steder. Og det er endnu mere vigtigt, at den hjælp bliver stillet til rådighed gratis, så også unge i familier, der ikke har så mange ressourcer, kan få hjælp.

- Matematik er et af de fag, som mange forældre har svært ved at hjælpe med. Allerede i de ældste klasser i folkeskolen ser vi, at nogle forældre har svært ved at hjælpe med lektierne derhjemme. Så med nedlukningen af skolerne, er der et større behov for hjælp. Og det ser vi som vores ansvar at give. Både i den nuværende situation men også fremadrettet, som vi altid har gjort og selvfølgelig gratis, så alle kan få den hjælp de har ret til, siger Bolette Møller Jensen.

Eksamensforberedelse bliver også digital
I maj måned plejer Matematikcenter at holde store eksamenscaféer i København, Odense, Sønderborg, Aarhus og Aalborg. Her hjælper organisationens frivillige 2-300 gymnasieelever med at forberede sig på deres skriftlige matematikeksamen. Men det ser nu ud som om, at eksamenshjælpen kommer til at foregå digitalt i stedet for de elever, som skal op i matematik:

- Der er mange gymnasieelever, som oplever forvirring og usikkerhed, nu hvor eksamensplanerne er lavet om. Vi har heldigvis mulighed for at hjælpe eleverne på Webmatlive.dk med eksamensforberedelsen også og gennem den sidste undervisningstid inden de får deres årskarakter. Så nu skal vi bruge de næste uger på at tilpasse vores eksamenshjælp, så vi kan hjælpe så mange som overhovedet muligt. Og vi har brug endnu flere gode frivillige kræfter, så eleverne kan få den eksamensoplevelse de fortjener, fortæller Bolette Møller Jensen.

Se mere her, hvis du har lyst til at høre mere om, hvordan du bliver frivillig i Matematikcenter.

Opdateret 4. maj 2020