Menu

Menu

Nyheder fra Matematikcenter

Tilbage til feed

Studentermedhjælper til dataindsamling og analyse

Ledige stillinger

Matematikcenter søger en analytisk og struktureret studentermedhjælper til at gennemføre undersøgelse på erhvervsuddannelserne

Vil du være med til at undersøge, hvordan fremtidens lektiehjælp i matematik skal se ud for erhvervsuddannelseselever?

Matematikcenter søger en studentermedhjælper til at udføre en undersøgelse, som skal give os viden om, hvordan vi bedst tilpasser vores eksisterende tilbud om gratis lektiehjælp i matematik til erhvervsuddannelseselever. Studenterjobbet er rammesat til 10-15 timer om ugen. Vi er fleksible i forhold til, at du skal kunne passe studie og eksaminer.

Som studentermedhjælper i Matematikcenter får du derfor mulighed for at afprøve og udvikle dine analytiske kompetencer i praksis. Du skal være dataindsamleren i marken og analytikeren bag skrivebordet, som udformer anbefalinger til, hvordan Matematikcenter skal forme fremtidens lektiehjælp i matematik for erhvervsuddannelseselver. Samtidig er du med til at belyse et forskningsområde, som der på nuværende tidspunkt findes begrænset viden om.

Undersøgelsen består af fire faser (forundersøgelse, to runder med dataindsamling, og rapportskrivning) hvoraf første fase netop er gennemført. Undersøgelsen løber indtil efteråret 2024 og er støttet af Tuborgfondet.

Dine opgaver

Som studentermedhjælper vil du stå i spidsen for undersøgelsen. Vi forventer derfor, at du kan varetage opgaver såsom:

 • Orientere dig i relevante rapporter samt den data, vi allerede har indsamlet i fase 1 (forundersøgelse).
 • Kvalitativ dataindsamling – planlægge og afholde ca. 30 interviews med erhvervsuddannelseselever, lærere, ledere samt frivillige i Matematikcenter. Derudover indsamle data ved observationsstudier på erhvervsuddannelser.
 • Dataanalyse i analyseprogrammet Nvivo og udarbejdelse af endelig rapport, som indeholder anbefalinger til Matematikcenters videre arbejde.
 • Videndeling af analysen internt i Matematikcenter og eksternt

Din profil

Som studentermedhjælper i Matematikcenter ser vi gerne at du:

 • Går på en relevant videregående uddannelse (fx antropologi eller sociologi).
 • Har solide analytiske kompetencer og erfaring med dataindsamling.
 • Er god til at formulere dig på skrift og i tale.
 • Kan arbejde selvstændigt, struktureret og holde overblik over interviewaftaler og en stor mængde data.
 • Er udadvendt og ikke bange for at tage kontakt til potentielle informanter, observere undervisning og deltage på relevante konferencer mm.
 • Har kendskab til analyseprogrammet Nvivo – dette er dog ikke nødvendigt.
 • Vi ser gerne, at du har en interesse eller kendskab for erhvervsskoleområdet, matematikundervisning eller motivation for læring og læringsstile generelt.

Din kommende arbejdsplads

Matematikcenter er en non-profit-organisation, og vi tilbyder som de eneste i Danmark gratis lektiehjælp i matematik til folkeskole- og gymnasieelever overalt i landet. Det gør vi, fordi vi vil give børn og unge lyst til at udforske matematikkens verden, hjælpe den enkelte med at opnå sit eget bedste inden for matematik og søge for lige adgang til hjælp til matematik for alle.

Vi har lokale lektiecaféer i hele landet, og driver online lektiecaféen Webmatlive.dk og den digitale materialesamling Webmatematik.dk. Vi tilbyder derudover forløb for forældre til børn i folkeskolen og udvikler mentorforløb, hvor frivillige matematikmakkere støtter unge på den forberedende grunduddannelse (FGU) gennem mentorforløb.

Vi har længe ønsket at udbrede og tilpasse vores koncept til erhvervsskolen, så denne målgruppe også kan få nytte af vores tilbud.  

Du bliver en del af et lille kontor i Nordvest, København, hvor vi arbejder tæt sammen og nyder hinandens selskab. Vi har en uformel omgangstone, godt humør og vægter det gode kollegaskab højt.

Ansøgningsprocessen

Send din ansøgning og CV i én samlet fil til job@matematikcenter.dk med emnet ’Studentermedhjælper til undersøgelse på erhvervsuddannelser'. Vi indkalder til samtaler løbende, så skynd dig at send din ansøgning. Sidste frist er den 14.december. Vi forventer at afholde de sidste samtaler i uge 51.

Stillingen er tidsbegrænset til efteråret 2024, men med mulighed for forlængelse på vores andre projekter. Vi ser gerne at du kan starte i løbet af januar eller fra 1.februar 2024.

Hvis du har spørgsmål vedrørende stillingen kan du kontakte sekretariatsleder Bolette Møller Jensen på telefon 60129835 eller på mail bolette@matematikcenter.dk.