Menu

Menu

Nyheder fra Matematikcenter

Tilbage til feed

Lektiepiloter sætter turbo på selvtilliden hos Tårnby-forældre

Blogindlæg


I løbet af 2023 har Matematikcenter afholdt 13 inspirerende oplæg på fem skoler i Tårnby Kommune
, hvor vi har haft glæden af at møde en helt masse forældre i forbindelse med vores Lektiepilotprojekt.

Lektiepiloter handler kort sagt om at, at give forældre til børn i grundskolen viden, selvtillid og konkrete værktøjer til at kunne støtte deres børn i matematik.

I Matematikcenter ved vi nemlig, at der ofte sker en ærgerlig ændring i børns relation til matematik omkring 4. klasse. Samtidig vil mange forældre rigtig gerne hjælpe deres børn, men er usikre på hvordan.

Det skyldes blandt andet, at mange af dem selv har haft dårlige oplevelser med matematik i skolen eller hænger fast i gamle opfattelser af hvad matematik er.

Vi er derfor stolte af at dele de seneste resultater fra projektet, som viser, at det faktisk er muligt at løsne op i frygten og sætte forældrene tilbage i førersædet:

1. Stor tilfredshed: 74% af de deltagende forældre oplevede Lektiepiloternes oplæg som meget relevante.

2. Bedre forberedt på hjemmearbejde: Over halvdelen af forældrene følte sig bedre klædt på til at hjælpe deres børn med matematik efter oplæggene. De oplevede også, at have fået brugbare og konkrete redskaber til at tale om matematik i hverdagsaktiviteter.

3. Praktisk anvendelse: Næsten to tredjedele af forældrene kunne se mening i at anvende de redskaber og den viden, de fik fra oplæggene, i en hverdagskontekst.

På Skottegårdsskolen gav forældrene endda en gennemsnitlig tilfredshedsscore på 9,5 ud af 10.

Med Lektiepiloterne ved roret og forældrene som medpiloter viser resultaterne, at vi sammen kan nå til nye højder med lektiehjælpen i matematik! 

En stor tak skal derfor lyde til forældrenes engagement og feedback, som er afgørende for projektets succes og fortsatte udvikling.

Du kan læse mere om projektet lige her

Projektet er støttet af: NCUM Realize ApS, Novo Nordisk Foundation