Menu

Menu

Nyheder fra Matematikcenter

Tilbage til feed

Mød en frivillig: Bent Aksglæde Rasmussen, frivillig i Sønderborg og på Webmatlive

Blogindlæg

bent Rasmussen er frivillig i Matematikcenters lektiecaféer i Sønderborg og på webmatlive.dk
Du kan møde dem hver uge - enten online eller IRL i en af de ugentlige lektiecaféer, på webmatematik.dk eller på webmatlive.dk: Matematikcenters engagerede og uundværlige frivillige, der hver uge bruger et par timer på at hjælpe andre, fordi de brænder for matematik. 

Bent Aksglæde Rasmussen er frivillig i lektiecaféen i Sønderborg og på Webmatlive.dk.

Efter at have undervist i matematik og historie på VUC, HF og STX i over 30 år gik han på efterløn for at have mere tid til familie, hus, have, golf og rejser. Matematikken er dog ikke lagt helt på hylden, for hver uge bruger han nogle timer som matematik-lektiehjælper.

Hvorfor er du frivillig ved Matematikcenter?

Jeg har altid haft det godt med at undervise, og nu synes jeg, at jeg kan udrette noget som matematik-lektiehjælper.

Det er vigtigt, at de unge mennesker ikke kommer bagud med deres hjemmearbejde, og i lektiecaféen er det måske lidt lettere at spørge om hjælp og stille ’dumme’ spørgsmål til matematikopgaverne end i klassen.

Hvorfor er matematik vigtigt?

Vi støder på matematik alle steder i vores hverdag, og efterhånden kræves der mere og mere kendskab til matematik for at komme i gang med en uddannelse, både en boglig uddannelse og som håndværker.

Hvilken slags matematik er din favorit?
Matematik er ofte et redskabsfag i andre fag, så det drejer sig om at have styr på de basale regneregler og metoder inden for matematik.

Hvorfor skal folk komme i lektiecaféen?

Der er en stor søgning til lektiecaféen i Sønderborg lige fra 6.-klassere til HF/STX-matematikkens niveau C, B og A.

Jeg synes især det er hyggeligt, når der kommer 2-3 eller flere fra samme klasse, som laver matematik sammen, og så er hjælpen jo lige inden for rækkevidde. Men man er selvfølgelig også velkommen alene. Alle får hjælp med matematikken.

Mød andre af Matematikcenters frivillige - og bliv selv en del af frivilligkorpset