Menu

Menu

Blogindlæg og nyheder fra Matematikcenter

Matematikcenters blog sætter hver måned fokus på emner, der vedrører matematik, uddannelse, lektiehjælp eller frivillighed. Læs også de seneste nyheder fra Matematikcenter her på siden.

Tilbage til feed

Pengeuge: Nordea samarbejder med Matematikcenter om privatøkonomi

Nyheder

I praksis betyder det, at Matematikcenter og Nordea udvikler materiale om privatøkonomi til Matematikcenters online lektiehjælp, webmatematik.dk.

Og behovet er tiltrængt. ifølge en undersøgelse fra sidste år foretaget af Finans Danmark viser, at unge stifter gæld tidligt og at de ikke sparer op. På undersøgelsestidspunktet var 50.000 unge registreret i RKI som dårlige betalere. For unge under 25 år stiger andelen af bankgæld i forhold til indkomst gennemsnitligt med 44 procent om året. Det er højt sammenlignet med de 25-29- årige, hvor den vokser med 9 procent om året.

Ifølge Matematikcenters sekretariatsleder, Kathrine Predstrup, er problemet, at de unge ikke har nogen forudsætninger for at forstå, hvilke konsekvenser en gældssætning kan have for dem i fremtiden.

"Konsekvenserne ved f.eks. kviklån, som man nemt kan få på nettet, kan være svære at gennemskue, hvis man ikke forstår hvad en rente er eller man har svært ved at overskue, om ens indkomst kan bære et lån. Vi vil gerne give de unge redskaberne til at styre deres privatøkonomi på en ansvarlig måde, så de forstår, hvad de går ind til, inden de optager et lån."

På webmatematik.dk har vi udviklet menupunktet ”Styr På Penge”. Her ligger der en række emner omkring privatøkonomi, hvor man f.eks. kan læse om forskellige måder og udregninger ved at finansiere købet af en mobiltelefon.

Hos Nordea er man også meget glade for samarbejdet med Matematikcenter: 

”Vi har en naturlig interesse i, at flest mulige danskere har mulighed for at få endnu bedre finansiel forståelse. Via Matematikcenter kan vi hjælpe unge med at blive stærkere til tal, og det arbejde ligger fuldstændig i tråd med vores ambition om at dele viden om økonomi med samfundet.” udtaler Mads Skovlund Pedersen, bankdirektør for privatkunder i Nordea.

Har du styr på pengene? Matematikcenter har lavet en quiz om privatøkonomi, hvor du kan teste din viden om f.eks. renteudregning, omkostninger ved at tage et lån og meget mere. Du kan tage testen her