Menu

Menu

Mød Verner

Verner på 67 år er pensioneret kalkulationschef, og som frivillig i Matematikcenter er han tilknyttet lektiecaféen på Dokk1 i Aarhus.

 

Verner har læst matematik og økonomi på universitet, og har de sidste 20 år af sit arbejdsliv siddet som kalkulationschef. I dag er han pensioneret og bruger sin tid som frivillig i bl.a. Matematikcenter og Børns Voksenvenner.

 

Jeg gik på pension sidste år og havde ikke noget planlagt til pensionsalderen, og jeg kunne simpelthen ikke holde til bare at gå derhjemme.

 

Da han gik i folkeskole, hev en klasselærer ham til siden og gav ham et vigtigt råd: Hvis han virkelig ønskede at udmærke sig i skolen, skulle han fokusere på matematikken og udnytte sit potentiale. Dét råd blev et afgørende skub i den rigtige retning.

 

En af grundene til at jeg er i lektiecaféen er fordi jeg håber på, at kunne være den rollemodel, som min lærer var for mig, for nogle andre.

 

Samtidig prioriterer han at lære de unge, at det handler om mere end blot at fuldføre opgaverne – det handler om reelt set at forstå dem.

 

Jeg vil ikke fortælle dem løsningen, jeg vil meget hellere sidde og diskutere med dem og guide dem i en retning, så de til sidst selv finder frem til løsningen. Det er en meget større succesoplevelse for de unge, og det giver dem også en meget bedre forståelse.

 

En af måderne han lærer fra sig i lektiecaféen er ved at visualisere de tunge og teoretiske opgaver. Hvordan kunne denne udregning bruges i virkeligheden? Det var nemlig også sådan, han selv lærte bedst, da matematikundervisningen blev tungere i gymnasiet.

 

Det er vigtigt at formidle matematikken i en dagligdagssammenhæng. Det er meget sjovere at kunne se hvad man kan bruge det til, og det giver også en bedre forståelse.