Menu

Menu

Mød Sofie

Sofie på 22 år læser til ingeniør med speciale inden for industriel økonomi og teknologiledelse på DTU, og som frivillig i Matematikcenter er hun tilknyttet lektiecaféen i Lyngby.

 

Til dagligt læser hun til ingeniør med speciale inden for industriel økonomi og teknologiledelse.

 

Udover hendes studier yder hun også frivillig lektiehjælp, da hun selv har oplevet gavn af det i sin egen skolegang.

 

Jeg har faktisk selv fået lektiehjælp i matematik både i folkeskolen og i gymnasiet. Jeg har altid været meget entusiastisk for gerne at ville lære det, men jeg har ikke altid været god til det.

 

Det har dog ikke sat en stopper for hendes glæde for matematik. Tværtimod, så har hun altid vidst, at hun skulle lave noget med matematik.

 

Jeg har altid været mere tiltrukket af de naturvidenskabelige fag. Mest fordi, at jeg godt kan lide regler. Så jeg har altid vidst, at når jeg skulle læse videre, så skulle jeg læse noget med matematik.

 

Inden hun trådte ind i Matematikcenters lektiecafé som frivillig, tilbød Sofie tidligere lektiehjælp mod betaling. I dag finder hun det langt mere givende at gøre det frivilligt.

 

Jeg føler lidt, at når jeg har lavet lektiehjælp mod betaling, så er det forældrenes ønske, at jeg er der. Hvorimod dem der kommer i lektiecaféen, de vil virkelig gerne have hjælp. De kommer jo på eget initiativ, og derfor er deres indstilling til at lære meget højere – og det er meget sjovere for mig.

 

Derudover tror hun på, at det er vigtigt at have en god matematisk forståelse, da der er matematik i alt.

 

Jeg er glad for matematik, og jeg synes det er rigtig vigtigt, at alle kan noget med matematik. Fordi det er en vigtig evne at kunne, især fordi at man bruger det virkelig meget, selvom man måske ikke er opmærksom på det.