Menu

Menu

Mød Andreas

Andreas på 28 år arbejder som IT-konsulent, og som frivillig i Matematikcenter er han tilknyttet lektiecaféen i Dokk1 i Aarhus.

 

Til dagligt arbejder han som IT-konsulent i en virksomhed i Aarhus. Med sig i bagagen har han en kandidat i fysik og en suveræn forståelse for matematik.

 

Fysik er matematik. Kernen i at lave fysik er, at man forstår og nyder matematik, så koblingen mellem de to fag er helt naturlig.

 

Han er i høj grad fascineret af matematik på grund af den alsidighed, der findes i faget ved, at man kan bruge de samme udregninger i flere forskellige kontekster.

 

Dét at jeg kan løse mange problemer med relativt få regler,
det er jeg fascineret over. Matematik i sig selv indeholder alt muligt.
Derfor er det vildt, at man kan støde på den samme ligning i eksempelvis pandemien og økonomien.
Det er nok også derfor, at mange kan udnytte dét, at de har læst matematik eller et lignende fag til at få mange forskellige jobs.

 

Under sin uddannelse havde han et studiejob, hvor han underviste – her fandt han ud af, at det kunne han faktisk rigtig godt lide. Det er især det at kunne hjælpe mennesker, der mere eller mindre har givet op på en opgave eller matematikken generelt, der driver ham. Og så gør det ham heller ikke noget, at han hver gang får genopfrisket og repeteret sin egen matematiske kunnen.

 

Derudover tror han på, at det er vigtigt, at man som frivillig viser sin egen matematikglæde og derigennem inspirerer eleverne.

 

Det at vide, at der faktisk er nogen, der hjælper, fordi de synes, at matematik er fedt og sjovt, og ikke fordi, at de får penge for det, det tror jeg betyder noget for eleverne.