Menu

Menu

Frivillig oplægsholder til Lektiepiloter

I Matematikcenter søger vi frivillige formidlere, til et udviklingsprojekt, der skal være med til at give forældre til børn i grundskolen viden, selvtillid og redskaber, der kan støtte dem i at hjælpe deres børn med matematik.

Sproget i matematik

I Matematikcenter tror vi på, at alle med den rette hjælp, kan opnå deres eget bedste i matematik. 

For mange børn starter troen på egne evner inden for matematik med, hvordan deres forældre ser på – og taler om - matematik derhjemme samt hvilke oplevelser børn og forældre har sammen, når der skal hjælpes med matematiklektierne derhjemme. 

Med oplæg om ”sproget i matematik”, vil Matematikcenter vise forældre, til børn i grundskolen, hvilken vigtig ressource de er i deres børns læring af matematik uden, at de selv behøver at beherske ”skole-matematik” på et højt niveau.

Vi viser dem, at det at hjælpe med matematik er meget mere end at sætte en ligning eller brøk korrekt op. Det handler nemlig også rigtig meget om barnets sproglige forståelse, og om hvordan vi taler sammen om matematik derhjemme.

Hvem er du

Er du god til at bringe dig selv i spil og formidle et budskab på en troværdig måde? Måske du endda selv havde svært ved matematik da du gik i skole eller selv er forældre, der har oplevet, at det indimellem kan være udfordrende at hjælpe dit barn med matematiklektierne derhjemme. Det kan også være at du gerne vil dele din glæde ved matematik med andre.

Hvad indebærer det at være frivillig formidler?

Tårnby Kommune er partner i udviklingsprojektet, og det er på skoler i kommunen, at der skal holdes oplæg for forældre om ”sproget i matematik”. 

Sammen med en anden frivillig, vil du stå for afholdelse af oplæg, målrettet forældre til folkeskoleelever. 

Som frivillig formidler i Matematikcenter klæder vi dig godt på til at varetage opgaven, inden du kommer ud på skolerne, og du vil gennemgå en grundig introduktion til det materiale, der skal holdes oplæg i.

Oplæggene vil som udgangspunkt finde sted tirsdag, onsdag eller torsdag i et tidsrum mellem kl. 16:00-20:00. Det forventes, at du kan stå for 2 oplæg om måneden. 

De vigtigste redskaber du har som frivillig, er dig selv, din evne til at formidle budskabet og til at inddrage forældrene. 

Hvad får du ud af at være frivillig formidler?

  • Du får erfaring med afvikling af oplæg
  • Du får erfaring med forældre-målgruppen
  • Du bliver en del af et udviklingsprojekt, hvor du kan være med til at styrke et helt nyt fokusområde inden for matematikundervisning

Hvad forventer vi af dig?

  • Du skal have en interesse for emnet
  • Kunne sætte dig selv i spil og formidle emnet
  • Vi forestiller os, at du fx er studerende indenfor fagområder som retorik, kommunikation og formidling, og/eller måske selv har erfaring med undervisning og ”skoleverdenen”. Og så selvfølgelig meget gerne din egen fortælling om matematik, som du har lyst til at dele med forældrene

Er du interesseret?   
Send os nogle linjer om dig selv på info@matematikcenter.dk - derefter finder vi sammen ud af, om rollen som frivillig formidler er noget for dig. 

Vi glæder os til at høre fra dig!