Menu

Menu

Nyheder fra Matematikcenter

Tilbage til feed

»Til matematik skriftlig prøve, kan jeg godt gå lidt i panik«

Nyheder

Den 13.-15. maj 2019 holdt Matematikcenter eksamenscaféer i flere byer. Knap 200 eksamensramte elever fra ungdoms- og voksenuddannelserne deltog. Til eksamenscaféerne kunne eleverne øve sig på eksamenssæt og få styr på nerverne inden den skriftlige eksamen i matematik.

Nerverne skal dulmes

Der er meget på spil, når karaktererne skal hentes hjem til drømmestudiet og fremtiden. Efter et helt års undervisning, skal de unge yde deres bedste til eksamen. Og en skriftlig matematikeksamen kan godt gøre én en smule nervøs. Det fortæller Uma, der går i 2.g på Christianshavns Gymnasium og afslutter matematik på B-niveau.

»Man kan godt blive lidt panikslagen. I matematik er der kun ét svar. Man kan ikke tale sig ud af det. Så lige i forhold til en matematik skriftlig prøve, der kan jeg godt gå lidt i panik,« siger hun og fortsætter »Vi fik meget kort varsel. Vi fik at vide i forgårs at vi skulle op og vi har kun lidt over en uge til at læse op. Og i terminsprøven gik jeg lidt i sort. Så jeg tænkte det var meget godt lige at forberede mig på den her prøve, så jeg kunne være lidt mere sikker i situationen under selve eksamen.«

Læs også: "200 elever fik gratis hjælp til eksamensforberedelse"

Tid til den enkelte øger forståelsen for matematik

Mange af eleverne til Matematikcenters eksamenscafé deltager især, fordi de oplever, at der er rigeligt med frivillige tilstede. Det store antal af frivillige gør, at der er tid til at eleverne kan stille alle de spørgsmål de vil. Desuden har de frivillige tid til at gennemgå en opgave fra ende til anden sammen med eleven.

»De (frivillige, red.) har været meget behjælpelige og der har været rigeligt med hjælp synes jeg. Når man rækker hånden op, så er der gået 2 minutter og så er der én der er kommet hen og taget sig god tid til at hjælpe« fortæller Caroline, der går i 2.g på Christianshavns Gymnasium.

»I dag har der virkelig været mange hjælpere til rådighed i forhold til når man f.eks. sidder i en almindelig matematiktime. Så er der kun én lærer til 30 elever. Så går det altså bare meget langsomt. Og så får man slet ikke lige så meget ud af det som man gør til eksamenscaféen i dag« siger Uma fra Christianshavns Gymnasium.

Sammen om matematik

For Julie der går i 2.g og afslutter matematik på B-niveau, så er rammerne om eksamenscaféen også vigtig. For hende hjælper det nemlig lidt på forståelsen af matematik, når hun kan sidde sammen med andre og løse opgaver.

»Jeg får virkelig meget gavn af både at sidde sammen med andre og lave matematikopgaver. Ellers kan jeg godt gå lidt i stå og køre død i opgaverne. Men også at få hjælp til opgaverne for at komme videre. For der er mange steps i matematik. Så hvis man går død i det første step, så kommer man ikke ned til femte opgave«.

Matematikcenter holder hvert år i maj måned eksamenscaféer for elever på ungdoms- og voksenuddannelserne. Eksamenscaféerne er gratis og for alle. Til eksamenscaféerne hjælper frivillige eleverne med at forberede sig på deres skriftlige og mundtlige eksamen i matematik. Se mere på matematikcenter.dk