Copy
Nyhedsbrev, september 2013

Dette er Matematikcenters første nyhedsbrev!
I fremtiden vil det udkomme ca. fire gange om året. Vi vil bruge nyhedsbrevet til at fortælle kort om, hvad der rør sig i og omkring Matematikcenter.


Nogle af de ting vi holder meget øje med, i denne tid, er de debatter der er på uddannelsesområdet. I foråret var der for eksempel en heftig debat omkring skoledagens længde, indhold i undervisningen og tvungen eller frivillige lektiecafeer for folkeskoleelever. Den diskussion har vi helt sikkert ikke hørt det sidste til.

Ligeledes er debatten omkring erhvervsskolerne godt i gang. Her diskuterer man elevernes uddannelsesniveau, gennemførselsgraden og om der skal være adgangskrav for at komme ind på uddannelserne.
Begge debatter kan have betydning for Matematikcenters fremtidige arbejde for eksempel i forhold til valg af steder vi afholder vores lektiecafeer og de produkter Matematikcenter tilbyder. Derfor følger vi udviklingen nøje. Men ligegyldig hvad politikerne ender med at beslutte, vil der altid være elever, som har brug for vores hjælp.
 
 

Lektiecafeer - åbningstider – byer

I begyndelsen af september åbnede alle vores lektiecafeer i hele landet. Vi afholder lektiecafeer 10 gange om ugen i København, Aarhus og Odense. Se skemaet på www.matematikcenter.dk

 

Ny Lektiecafé

I løbet af efteråret åbner Matematikcenter sin første lektiecafe i Aalborg. Den kommer til at foregå på Aalborg Hovedbibliotek, som er centralt placeret og har gode faciliteter. Vi glæder os meget til at kunne tilbyde lektiehjælp i endnu en by!

 

Hvorfor være frivillig

Ofte bliver vi spurgt, hvorfor vores frivillige gider at arbejde uden at få penge for deres arbejde. Det er der faktisk mange gode grunde til. Her nedenfor har vi samlet et par citater fra nogle af vores frivillige. Så kan I jo selv se, hvorfor.

”Jeg har haft en elev, som under en lektiecafé fik skovlen under trigonometri. Noget han havde kæmpet med gennem en længere periode og som han var meget begejstret over nu at kunne takle”
 
”Fordi jeg ynder at hjælpe andre og samtidigt kan holde mine kompetencer ved lige”
 
”Den gode oplevelse er jo når en elev pludselig forstår det han havde svært ved og fortæller en, at man bare har reddet hans dag”
 
”Det er fedt, at kunne hjælpe en elev med pludselig at forstå/løse en opgave. Jeg kan også selv godt lide matematik, og vil gerne have andre også får et
godt forhold til matematik”
 
”Jeg skulle til at hjælpe en elev, som sad sammen med nogle andre elever. Jeg havde hjulpet den ene af disse elever ugen før og hun sagde til hende eleven jeg skulle hjælpe, "ja, hun er dygtig, så spørg hende". Det var ret fedt at få sådan en respons”


 

Videolektionerne er her!

I juni måned lagde vi videolektioner op på www.webmatematik.dk. Videoerne er produceret af frivillige og dækker ca. halvdelen af det pensum som ligger på sitet. Vi håber, at kunne få lavet resten af videoerne til gymnasiepensummet i løbet af det næste års tid. Herfra skal lyde en KÆMPE tak til de frivillige for det store arbejde!

Husk at man også kan være frivillige på www.webmatematik.dk - og det endda lige når det passer en. Ved at oprette en profil kan man hjælpe eleverne med deres udfordringer lige når det passer ind i ens dagligdag eller nat.

 

Frivilligprofil

[Mikkel, frivillig i Matematikcenter]I hvert nyhedsbrev vil vi stille en række spørgsmål til en frivillig. Vi ønsker at sætte fokus på de frivillige, for uden dem kan vi ikke eksistere. Denne måneds profil er Mikkel Stoltenberg Bruun (indsæt billede ”Mikkel”)
 
1. Hvad læser du?
Bachelor i Matematik og Teknologi på DTU
 
2. Hvor længe har du været frivillig i Matematikcenter?
Jeg har været frivillig i lidt over et år
 
3. Hvilke opgaver har du lavet som frivillig i Matematikcenter?
Min primære opgave har naturligvis været at hjælpe ude på Johannesskolen, hvor jeg er frivillig. Derudover har jeg været med til at lave vores hjemmeside webmatematik.dk og en del af de videoer man kan finde derinde har jeg også stået for. Det har alt sammen været vildt spændende og en kæmpe udfordring som jeg er rigtig stolt af at have været en del af.
 
4. Hvorfor er du frivillig?
Jeg er frivillig i Matematikcenter fordi jeg brænder vildt meget for matematik og for den måde man tænker på når man løser de slags opgaver, der opstår i forbindelse med faget. Jeg ved at der er mange, der har svært ved matematik og jeg synes det er rigtig synd, at mange har dårlige oplevelser med det.

For mig handler det ikke om at matematik skal være noget alle vælger som en central del af deres liv - folk er frie til at vælge. Der hvor problemet opstår er når matematikken pludselig bliver en nedern ting på skoleskemaet - måske en ting som er svær overhovedet at komme igennem. De, der har problemer med matematikken vil jeg meget gerne hjælpe, så det ikke bliver så hårdt. Matematik er sjovt og spændende, og jeg vil meget gerne give mine gode oplevelser videre ved at lære fra mig på en stille, rolig og jordnær måde.
 
5. Kan du fortælle om en god oplevelse du har haft som frivillig?
Der er masser af gode oplevelser! Og de sker ret ofte. Det bedste jeg oplever som frivillig er når jeg forklarer noget svært til eleverne og der kort tid efter tænder et lille lys i deres øjne, der en gang for alle afslører, at de har forstået det. Det er en fantastisk følelse.
 
6. Hvorfor er det fedt at være frivillig i Matematikcenter?
Man skal være frivillig i Matematikcenter for det er et vildt spændende stykke arbejde! Uanset alder er Matematikcenter et sted, hvor man med meget få midler kan få nogle livsbekræftende oplevelser på et meget jordnært niveau. Det er sjovt at følge med i hvad der optager gymnasieeleverne i deres hverdag, og bruge det som en del af måden man lærer fra sig. Det er altid rart at kunne forklare teoretisk stof videre, og det er god hjernegymnastik for både lærer og elev.
 
På gensyn og husk I altid kan kontakte Matematikcenter på info@matematikcenter.dk og 6012 6713

København

Niels Brock Gymnasium
Mandag – kl 15.30 – 17.30
 
Ingrid Jespersens Gymnasieskole
Tirsdag – kl. 15.30 – 17.30
Onsdag – kl. 15.30 -17.30
 
N. Zahles Gymnasieskole
Tirsdag – kl. 15.30 – 17.30
 
Johannesskolens Gymnasiet
Tirsdag – kl. 15.30 – 17.30
 
Kildevældsskolen
Onsdag – kl. 17.30 – 20.00'

Aarhus

Aarhus Katedralskole
Onsdag – kl. 13.45 – 15.45
 
Teknisk Gymnasium Aarhus Midtby
Torsdag – kl. 14.30 – 16.30
 
VUC Aarhus
Onsdag kl. 14.25 – 16.10

Odense

Tietgen Handelsgymnasium
Tirsdag kl.13.30 – 16.00
Copyright © 2013 Matematikcenter, All rights reserved.