Mød Matematikcenter på Folkemødet 2018 – Matematikcenter
Menu

Menu

Blogindlæg og nyheder fra Matematikcenter

Matematikcenters blog sætter hver måned fokus på emner, der vedrører matematik, uddannelse, lektiehjælp eller frivillighed. Læs også de seneste nyheder fra Matematikcenter her på siden.

Tilbage til feed

Mød Matematikcenter på Folkemødet 2018

Blogindlæg

På Matematikcenter glæder vi os til at deltage i Folkemødet 2018 og til at diskutere de emner, der ligger os mest på sinde:

  • At skabe lige læringsmuligheder for alle børn og unge.
  • At give alle børn og unge mulighed for at opnå deres potentiale indenfor matematikken.
  • At gøre børn og unge nysgerrige på matematikkens verden.
  • At vise matematikkens betydning i vores hverdag og for Danmarks konkurrenceevne i fremtiden.
  • At skabe online læringsmuligheder for alle.
  • At inddrage dansk erhvervsliv i arbejdet med at sikre fremtidens arbejdsstyrke på matematikkens område.

Mød os på Folkemødet

Torsdag den 14. juni kl. 15-16 på Folkemødet inviterer Matematikcenter til debat om, hvordan vi kan få flere unge til at interesse sig for matematikken under overskriften: Hvad skal vi egentlig bruge matematikken til?

Vi skyder begivenheden i gang med en rask dyst om hverdagsmatematik mellem ungdomspolitikere fra rød og blå blok. I debatten kan du bl.a. møde uddannelsesredaktør Jakob Fuglsang (moderator) og Matematikcenters sekretariatsleder Kathrine Predstrup. Find os hos Produktionsskolerne på Kæmpestranden.

Med sin erfaring fra Matematikcenter stiller sekretariatsleder Kathrine Predstrup desuden gerne op til debatter, diskussioner og møder om unge, uddannelse og frivillighed. Vores program for Folkemødet er ved at falde på plads, så tag endelig kontakt så snart som muligt ved at skrive til Kathrine.

Matematikcenter er Danmarks eneste gratis lektiehjælp i matematik for alle! Vi vil gøre matematik og matematikkens verden sjov og tilgængelig for alle – og sikre at alle børn og unge kan opnå deres fulde potentiale indenfor matematikken. 

Alt for mange unge har svært ved matematik. Det kan give udfordringer når det kommer til valg af uddannelse, uanset om drømmen er at blive tømrer, læge, lærer eller elektriker. Matematikken kan bane vej for en bedre fremtid for den enkelte og for en bedre fremtidig konkurrenceevne for Danmark.

Derfor tilbyder Matematikcenter gratis lektie- og eksamenshjælp i matematik til alle unge i grundskolens afgangsklasser og ungdomsuddannelserne (STX, HF, HTX, HHX, EUD, EUX, VUC). Og derfor har vi siden oktober 2017 tilbudt gratis online lektiehjælp bl.a. i vores online forum WebmatLIVE, der giver os mulighed for at nå ud til flere unge rundt omkring i Danmark.

I online og fysiske lektie- og eksamenscaféer får de unge hjælp af vores matematikkyndige frivillige, der giver deres viden om og glæde ved matematik videre til de unge.

Som non-profit organisation, samarbejder Matematikcenter med erhvervspartnere, der gør det muligt for os at blive ved med at udvikle vores tilbud til de unge. Vil I høre nærmere om vores samarbejdsmuligheder og resultater, så fang os til en snak og en kop kaffe.

Vi glæder os til at se jer på Folkemødet! 

Kathrine Predstrup 
(Tlf. 6012 6713)

Louise Nabe (PR og kommunikation)
(Tlf. 6012 9835)