Mød en frivillig Kirsten Rigmor Hansen – Matematikcenter
Menu

Menu

Blogindlæg og nyheder fra Matematikcenter

Matematikcenters blog sætter hver måned fokus på emner, der vedrører matematik, uddannelse, lektiehjælp eller frivillighed. Læs også de seneste nyheder fra Matematikcenter her på siden.

Tilbage til feed

Mød en frivillig: Kirsten Rigmor Hansen

Nyheder


Du kan møde dem hver uge. Enten i en lektiecafe, på webmatematik.dk eller på webmatlive.dk. Vi taler naturligvis om de mange passionerede og engagerede frivillige, som hver uge tager tid ud af kalenderen for at hjælpe andre, fordi de brænder for matematik. Mød Kirsten Rigmor Hansen, pensioneret gymnasielærer i matematik og frivillig på Tårnby Gymnasium & HF.

Matematikcenter frivillig

Hvor længe har du været frivillig i Matematikcenter?

Siden september 2017.

Hvad har dine opgaver været?

Jeg er lektiehjælper i en ugentlig lektiecafe på et gymnasium.

Hvorfor er du frivillig i Matematikcenter?

Jeg har altid holdt af matematikfaget og af at undervise unge mennesker. Det er en personlig glæde at opleve, når en elev pludselig forstår en sammenhæng og/eller kan se anvendelsen. Det er en ugentlig glæde at opleve elevernes ”tak for i dag” og ”tak for hjælpen”.

Da jeg for nylig lod mig pensionere fandt jeg ud af, hvor meget jeg savnede samværet og den matematiske/pædagogiske diskussion med eleverne.

Min styrke er desuden, at jeg har en stor aktuel viden om pensum og opgaver for gymnasiet og HF.

Hvorfor er matematik vigtig?
Udover at faget og dets metoder anvendes i mange uddannelser og kan løse relevante problemer, stimuleres og trænes den logiske tankegang og hukommelsen.

Hvilken slags matematik er din favorit? Hvad er fedt ved matematik?
Al matematik er spændende (pånær geometri!). Min personlige favorit er dog infinitesimalregning (differential- og integralregning).

Det ”fede” er den følelse man får, når man har løst en opgave /et problem ,
og specielt når man kan se det nyttige via en konkret anvendelse.

Mød andre af Matematikcenters frivillige.