Menu

Menu

Blogindlæg og nyheder fra Matematikcenter

Matematikcenters blog sætter hver måned fokus på emner, der vedrører matematik, uddannelse, lektiehjælp eller frivillighed. Læs også de seneste nyheder fra Matematikcenter her på siden.

Tilbage til feed

Mød en frivillig

Nyheder

Du kan møde dem hver uge. Enten i en lektiecafe, på webmatematik.dk eller på webmatlive.dk. Vi taler naturligvis om de mange passionerede og engagerede frivillige, som hver uge tager tid ud af kalenderen for at hjælpe andre, fordi de brænder for matematik. Mød Inas Houji, der er frivillig på vores Webmatlive.dk.

Inas Houji, frivillig på webmatlive

 Inas Houji, frivillig på webmatlive.dk

Hvorfor er du frivillig i Matematikcenter?

Jeg er frivillig fordi, der var et behov for hjælp, og da jeg alligevel havde den fornødne tid, så så jeg det som en fin ting at gøre. Matematik har i min folkeskole- og gymnasietid fyldt utroligt meget og samtidigt vakt stor interesse hos mig. Derfor var jeg ikke et sekund i tvivl om, at jeg i mit sabbatår ville bidrage frivilligt med mine færdigheder i matematik til børn og unge. At mestre matematikfaget er i min optik af afgørende betydning for en god skolegang, og som frivillig hos Matematikcenter arbejder man for at skabe lige muligheder for læring og gøre unge nysgerrige på matematik, hvilket jeg mener er unikt.

 Hvorfor er det lige Webmatlive du har valgt at være frivillig i?

Webmatlive var hovedårsagen til, at jeg valgte at være frivillig hos Matematikcenter. Den online undervisning som hjemmesiden tilbød tiltrak mine interesser, fordi den gav en meget højere grad af fleksibilitet i forhold til tidspunkt og valg af frivillige, når de geografiske hensyn ikke længere behøves at tages. Til at starte med, var jeg lidt skeptisk over for, hvorledes problemer der kræver lange og detaljerede udregninger, skulle kunne løses online, men det viste sig overhovedet ikke at være et problem, da hjemmesiden både indeholdte webcam og whiteboard.

Hvad er det bedste ved at være frivillig i Matematikcenter?

Det frivillige arbejde i Matematikcenter giver rigtig meget personligt. At kunne give noget af sig selv til et godt formål og måske gøre en forskel for andre mennesker, der har svært ved matematik er noget man tager med sig videre i livet, og som man uden tvivl lærer meget af. For mig ændrer det mit liv fra at være selvcentreret til at være noget med betydning for andre. Jeg bliver ligeledes konstant mindet om, at vi ikke er lige gode til alt, og derfor skal huske på at støtte hinanden. Livet har så meget at byde på, hvis vi også kan se ud over os selv.

Du kan læse om flere af vores frivillige her.