Menu

Menu

Blogindlæg og nyheder fra Matematikcenter

Matematikcenters blog sætter hver måned fokus på emner, der vedrører matematik, uddannelse, lektiehjælp eller frivillighed. Læs også de seneste nyheder fra Matematikcenter her på siden.

Tilbage til feed

Økonomisk opbakning: Kommuner støtter op om Matematikcenter

Nyheder

Eksamenscafe Matematikcenter

Matematikcenter har kun mulighed for at tilbyde gratis lektiehjælp i matematik for alle, takket være støtten fra virksomheder, fonde og kommunerne. Den økonomiske håndsrækning fra kommunerne gives efter det, der kaldes for § 18- puljen, der er midler, som gives til frivillige foreninger eller organisationer, der laver socialt arbejde. I år har kommunerne i Sønderborg, Frederiksberg, København, Roskilde, Rudersdal og Silkeborg alle givet økonomisk tilsagn. Pengene går blandt andet til at rekruttering af frivillige, til afholdelse af lektiecafeer, samt til hjemmesiderne webmatematik.dk og webmatlive.dk, hvor eleverne for eksempel har mulighed for at lave opgaver og modtage lektiehjælp hjemme fra deres eget værelse.

Sekretariatsleder på Matematikcenter Kathrine Predstrup udtaler: ” Vi er enormt glade og taknemmelige for den opbakning, som vi møder ude i kommunerne. De midler, som vi modtager er en uvurderlig støtte i vores arbejde med at udbyde gratis matematikhjælp til de mange elever over hele landet.”

Lektiecafe på H.C. Ørsted Gymnasiet

Lektiecafeen på H.C. Ørsted Gymnasie Frederiksberg åbnede i 2016 og er et af de steder på Frederiksberg, som puljemidlerne fra kommunen blandt andet går til. Her kan man hver tirsdag fra 15.30-17.30 komme og få matematikhjælp. Det er et tilbud, som rigtig mange benytter sig af.  I 2017 var der i alt 369 elever der i årets løb besøgte lektiecafeen.

Matematikcenter driver ugentlige lektiecafeer i otte forskellige byer spredt ud over hele landet. Hvert år holdes der ligeledes eksamenscafeer for unge, der afslutter matematik i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne. Derudover kan eleverne gennemgå pensum, se lektievideoer, samt lave opgaver og få lektiehjælp på webmatematik.dk og webmatlive.dk.

Sidste år blev der afholdt mere end 3000 lektiecafeer og webmatematik.dk havde mere end 4,5 mio. besøgende.