Menu

Menu

Blogindlæg og nyheder fra Matematikcenter

Matematikcenters blog sætter hver måned fokus på emner, der vedrører matematik, uddannelse, lektiehjælp eller frivillighed. Læs også de seneste nyheder fra Matematikcenter her på siden.

 • Ny frivilligkoordinator Karin Charlotte Rahbek

  Nyheder

  Den 20. september har vi budt velkommen til sekretariatets nye medarbejder, Karin Charlotte Rahbek. Karin skal fungere som koordinator og projektleder for lektiecaféerne på Fyn og Sjælland og vi glæder os rigtig meget til samarbejdet. 

 • Studiejob: Organisering og koordinering af Lektiecafeer for Matematikcenter

  Nyheder

  Matematikcenter søger studentermedhjælp til lektiecafeer i København

  Matematikcenter søger en studentermedhjælper 10-15 timer ugentligt til en stilling med fokus på organisering og koordinering af lektiecafeer, hvilket indebærer bl.a. frivilligkoordinering, skolebesøg og drift af lektiehjælp i matematik i København.

  Hvad kan Matematikcenter tilbyde dig?
  Som studentermedhjælper hos Matematikcenter bliver du en del af organisationens sekretariat, der har to fuldtidsansatte og fire studentermedhjælpere. Sekretariatet ligger på Fælledvej på Nørrebro.

  Vi har en uformel omgangstone og en høj faglighed. Du bliver en del af et team, som sammen arbejder på at udvikle organisationen. Du får rig mulighed for både at sætte dit præg på dine arbejdsopgaver og udvikle dine faglige kompetencer.

  Hvad er Matematikcenter?
  Matematikcenter er en non-profit organisation, der tilbyder elever i udskolingen, på ungdomsuddannelserne og på suppleringskurser gratis hjælp til matematik. Vi har lektiecaféer i hele landet samt online på Webmatematik.dk og Webmatlive.dk. Det er organisationens frivillige, som yder hjælpen til eleverne. Din rolle som studentermedhjælper vil være at understøtte dem i deres indsats.

  Dine opgaver:
  Som studentermedhjælper er det din opgave at koordinere og organisere lektiecaféerne i København og Roskilde samt være kontaktperson og sparringspartner for Matematikcenter i Odense. Dine opgaver omfatter:

  • at booke og gennemføre besøg på hovedstadens folkeskoler og ungdomsuddannelser
  • at varetage kontakt til samarbejdsskoler og andre samarbejdspartnere
  • frivilligkoordinering, herunder især rekruttering, introsamtaler og fastholdelse
  • at arrangere og afholde arrangementer for de frivillige
  • at løse ad-hoc-opgaver på sekretariatet med udgangspunkt i dine kompetencer

  Vi forventer derfor, at du:

  • har mindst 2 år tilbage på dit studie og søger et længerevarende studiejob
  • har gode kommunikationsevner og føler dig godt tilpas i relationen til frivillige og gymnasieelever samt i det opsøgende arbejde på skolerne
  • kan arbejde selvstændigt
  • er udadvendt og opsøgende af natur

  Interesseret?
  Send en kort ansøgning vedlagt CV i et samlet dokument til job@matematikcenter.dk hurtigst muligt og senest den 13. september. Samtaler holdes den 17. september evt. via Skype. Opstart i begyndelsen af oktober eller hurtigst herefter.

  Henvendelser vedr. stillingen kan rettes til Sekretariatsleder Kathrine Predstrup, på kathrine@matematikcenter.dk eller på tlf. 6012 6713.

 • Velkommen til vores nye studentermedhjælper Camilla

  Nyheder

  Vi er glade for at kunne byde velkommen til vores nye studentermedhjælper Camilla. Camilla begyndte på sekretariatet den 7. august og er allerede i fuld gang med at koordinere skolebesøg og lektiecafé-opstart i Københavnsområdet.

  Camilla vil varetage koordinationen af frivillige til lektiecaféerne i København og Roskilde samt kontakt til gymnasier, folkeskoler og øvrige ungdomsuddannelser i Københavnsområdet. 

  Velkommen til!

 • Mød en frivillig: Bent Aksglæde Rasmussen, frivillig i Sønderborg og på Webmatlive

  Blogindlæg

  bent Rasmussen er frivillig i Matematikcenters lektiecaféer i Sønderborg og på webmatlive.dk
  Du kan møde dem hver uge - enten online eller IRL i en af de ugentlige lektiecaféer, på webmatematik.dk eller på webmatlive.dk: Matematikcenters engagerede og uundværlige frivillige, der hver uge bruger et par timer på at hjælpe andre, fordi de brænder for matematik. 

  Bent Aksglæde Rasmussen er frivillig i lektiecaféen i Sønderborg og på Webmatlive.dk.

  Efter at have undervist i matematik og historie på VUC, HF og STX i over 30 år gik han på efterløn for at have mere tid til familie, hus, have, golf og rejser. Matematikken er dog ikke lagt helt på hylden, for hver uge bruger han nogle timer som matematik-lektiehjælper.

  Hvorfor er du frivillig ved Matematikcenter?

  Jeg har altid haft det godt med at undervise, og nu synes jeg, at jeg kan udrette noget som matematik-lektiehjælper.

  Det er vigtigt, at de unge mennesker ikke kommer bagud med deres hjemmearbejde, og i lektiecaféen er det måske lidt lettere at spørge om hjælp og stille ’dumme’ spørgsmål til matematikopgaverne end i klassen.

  Hvorfor er matematik vigtigt?

  Vi støder på matematik alle steder i vores hverdag, og efterhånden kræves der mere og mere kendskab til matematik for at komme i gang med en uddannelse, både en boglig uddannelse og som håndværker.

  Hvilken slags matematik er din favorit?
  Matematik er ofte et redskabsfag i andre fag, så det drejer sig om at have styr på de basale regneregler og metoder inden for matematik.

  Hvorfor skal folk komme i lektiecaféen?

  Der er en stor søgning til lektiecaféen i Sønderborg lige fra 6.-klassere til HF/STX-matematikkens niveau C, B og A.

  Jeg synes især det er hyggeligt, når der kommer 2-3 eller flere fra samme klasse, som laver matematik sammen, og så er hjælpen jo lige inden for rækkevidde. Men man er selvfølgelig også velkommen alene. Alle får hjælp med matematikken.

  Mød andre af Matematikcenters frivillige - og bliv selv en del af frivilligkorpset

 • Den A.P. Møllerske Støttefond støtter Webmatlive

  Nyheder

  Den A.P. Mølerske Støttefond støtter Matematikcenter

  Det er med stor glæde, at Matematikcenter kort før sommerferien modtog nyheden om, at Den A.P. Møllerske Støttefond vil støtte vores indsats på at få flere folkeskoleelever til at gøre brug af vores tilbud om gratis lektiehjælp på Webmatlive.dk.

  Matematikcenter har længe ønsket, at kunne nå ud til landets folkeskoler og der gøre opmærksom på muligheden for at modtage gratis lektiehjælp på vores online platform Webmatlive. Med bevillingen fra Den A.P. Møllerske Støttefond kan vi indfri vores ønske om en sådan landsdækkende kampagne – fra Skagen i nord til Sønderborg i syd og fra Esbjerg i vest til Svaneke i øst. 

  Vi er derfor glade og taknemmelige for Den A.P. Møllerske Støttefonds støtte og siger tak for opbakningen.