Menu

Menu

Blogindlæg og nyheder fra Matematikcenter

Matematikcenters blog sætter hver måned fokus på emner, der vedrører matematik, uddannelse, lektiehjælp eller frivillighed. Læs også de seneste nyheder fra Matematikcenter her på siden.

 • Matematiske beviser på Webmatematik.dk til de eksamensramte

  Nyheder

  Med eksamenstiden for døren har Matematikcenter lanceret et nyt element på Webmatematik.dk: 19 videoer der gennemgår nogle af de vigtigste matematiske beviser, der skal være styr på til den mundtlige eksamen på A- og B-niveau.

  Beviser spiller en vigtig rolle i matematikkens verden – og hvis du skal til eksamen på A- eller B-niveau. Flere af beviserne er dog lange og kan virke snørklede, især når man skal have styr på flere på en gang op til eksamen.

  Ved den mundtlige eksamen skal den enkelte elev kunne fremlægge beviserne på en måde, der viser den røde tråd igennem den matematiske udregningsproces. Bevisvideoerne på Webmatematik.dk forklarer en række af de vigtigste beviser på en måde, så de bliver lettere og mere overskuelige at lære og huske.

  Med bevisvideoerne ønsker Matematikmatikcenter at tilføje endnu et lærings- og træningsredskab til Webmatematik.dk med fokus på den mundtlige del af elevernes eksamens- og prøveforløb.  Matematiske beviser på Webmatematik

 • Store Eksamenscafé-dag forløb med arbejdsiver og travle frivillige

  Blogindlæg

  Tirsdag den 22. maj stod i eksamenscaféernes tegn for Matematikcenter. Eksamenscaféerne er et af årets helt store højdepunkter for Matematikcenter; en af de begivenheder, hvor der løbes stærkt i alle fire værtsbyer for at fortælle eleverne om dagen, så de melder sig til, for at engagere frivillige, for at finde de rigtige lokaler … ja for at få alt til at klappe.

  Matematikcenters frivillige hjælper ved eksamenscafeen 2018
  Og klappe gjorde det: På landsplan greb godt 250 elever chancen for at få styr på matematikken inden eksamen. Godt 55 frivillige mødte op for at hjælpe til, og der blev arbejdet hårdt fra start til slut – også online, hvor vi med udvidede åbningstider på Webmatlive for første gang kunne tilbyde eksamenscafé til elever udenfor de fire store byer.

  I København havde Matematikcenter lånt H.C. Ørsted Gymnasiets store aula. Vores værter var behjælpelige med både kaffe og forlængerledninger, så alt var på plads, da eleverne meldte deres ankomst. Kun måtte vi et par gange finde flere borde og stole, så alle kunne få en plads, men det gik heldigvis også. De første elever kom allerede en halv time før tid, da de ”gerne ville i gang”.

  Eksamenscafé 2018 Matematikcenter
  Da først eleverne begyndte at fylde aulaen kom de frivillige hjælpere – der omfattede repræsentanter fra begge Matematikcenters store samarbejdspartnere NCC og Nordea – hurtigt i sving, og det blev ikke til mange pauser i efterdagens løb. Enkelte elever kom endda helt fra Hillerød og Allerød for at deltage. Alle var glade for hjælpen; enkelte endda så glade, at de selv efter fire timers hårdt arbejde havde svært ved at pakke sammen og tage hjem igen.

  Alt i alt kan dagen ikke betragtes som andet end en stor succes, og fra alle os på Matematikcenter skal der lyde en stor tak til alle frivillige, samarbejdspartnere og elever. Og til eleverne: HELD OG LYKKE MED EKSAMEN!

  Fra alle os på Matematikcenter skal der lyde en stor tak til alle frivillige, samarbejdspartnere og elever. Og til eleverne: HELD OG LYKKE MED EKSAMEN!

 • Klar til matematikeksamen?

  Nyheder

  Matematikcenter hjælper dig, så du kan blive klar til din skriftlige og mundtlige matematikeksamen. Som altid er vores tilbud gratis. Vi har flere forskellige tilbud til dig.

  Eksamenscaféer

  Tirsdag den 22. maj holder Matematikcenter eksamenscaféer i København, Odense, Aarhus og Aalborg.

  Hvad er en eksamenscafé?

  Eksamenscaféen er et tilbud om gratis hjælp til eksamenslæsningen. Her kan du prøve eksempler på, de opgavetyper, du kan blive stillet til din skriftlige eksamen.

  Matematikcenter stiller dygtige frivillige til rådighed, der kan hjælpe dig med dine spørgsmål og de ting, der driller.

  Hvem er eksamenscaféerne for?

  Eksamenscaféerne er for alle, der afslutter matematik på C, B eller A-niveau på en ungdoms- eller voksenuddannelse.

  Det er gratis at deltage

  Det koster ikke noget at deltage i eksamenscaféerne. Dog skal du tilmelde dig, da der er begrænsede pladser. Tilmeld dig eksamenscaféen nærmest dig.

  Tilmeld dig en eksamenscafé.

  Materiale på Webmatematik.dk

  På Webmatematik.dk er der gode råd at hente til din skriftlige og mundtlige matematikeksamen.

  Her kan du gennemgå typeopgaver, du normalt vil finde i et eksamenssæt på de forskellige uddannelsesretninger.

  Som noget nyt har vi lavet videoer, der forklarer mange af de matematiske beviser, du skal kunne til din mundtlige eksamen. Se bevisvideoerne på webmatematik.dk.

  Se Matematikcenters beviser på Webmatematik.

  Direkte hjælp på Webmatlive.dk

  Bor du ikke i nærheden af eksamenscaféerne, kan du stadig få hjælp til eksamensforberedelse på Webmatlive.dk.

  Webmatlive er Matematikcenters online lektiehjælp. Her kan du få hjælp derhjemme via din computer. Du opretter en gratis profil, vælger din foretrukne lektiehjælper og chatter, taler eller skriver med lektiehjælperen i dit eget lektierum.

  Opret din profil på Webmatlive i dag.

  Lektiecaféer

  Husk at du hver uge kan få hjælp i vores lektiecaféer i flere byer. Se hvornår lektiecaféerne foregår på www.matematikcenter.dk/lektiecafeer.

  Har du spørgsmål? Kontakt Matematikcenter.

 • Mød Matematikcenter på Folkemødet 2018

  Blogindlæg

  På Matematikcenter glæder vi os til at deltage i Folkemødet 2018 og til at diskutere de emner, der ligger os mest på sinde:

  • At skabe lige læringsmuligheder for alle børn og unge.
  • At give alle børn og unge mulighed for at opnå deres potentiale indenfor matematikken.
  • At gøre børn og unge nysgerrige på matematikkens verden.
  • At vise matematikkens betydning i vores hverdag og for Danmarks konkurrenceevne i fremtiden.
  • At skabe online læringsmuligheder for alle.
  • At inddrage dansk erhvervsliv i arbejdet med at sikre fremtidens arbejdsstyrke på matematikkens område.

  Mød os på Folkemødet

  Torsdag den 14. juni kl. 15-16 på Folkemødet inviterer Matematikcenter til debat om, hvordan vi kan få flere unge til at interesse sig for matematikken under overskriften: Hvad skal vi egentlig bruge matematikken til?

  Vi skyder begivenheden i gang med en rask dyst om hverdagsmatematik mellem ungdomspolitikere fra rød og blå blok. I debatten kan du bl.a. møde uddannelsesredaktør Jakob Fuglsang (moderator) og Matematikcenters sekretariatsleder Kathrine Predstrup. Find os hos Produktionsskolerne på Kæmpestranden.

  Med sin erfaring fra Matematikcenter stiller sekretariatsleder Kathrine Predstrup desuden gerne op til debatter, diskussioner og møder om unge, uddannelse og frivillighed. Vores program for Folkemødet er ved at falde på plads, så tag endelig kontakt så snart som muligt ved at skrive til Kathrine.

  Matematikcenter er Danmarks eneste gratis lektiehjælp i matematik for alle! Vi vil gøre matematik og matematikkens verden sjov og tilgængelig for alle – og sikre at alle børn og unge kan opnå deres fulde potentiale indenfor matematikken. 

  Alt for mange unge har svært ved matematik. Det kan give udfordringer når det kommer til valg af uddannelse, uanset om drømmen er at blive tømrer, læge, lærer eller elektriker. Matematikken kan bane vej for en bedre fremtid for den enkelte og for en bedre fremtidig konkurrenceevne for Danmark.

  Derfor tilbyder Matematikcenter gratis lektie- og eksamenshjælp i matematik til alle unge i grundskolens afgangsklasser og ungdomsuddannelserne (STX, HF, HTX, HHX, EUD, EUX, VUC). Og derfor har vi siden oktober 2017 tilbudt gratis online lektiehjælp bl.a. i vores online forum WebmatLIVE, der giver os mulighed for at nå ud til flere unge rundt omkring i Danmark.

  I online og fysiske lektie- og eksamenscaféer får de unge hjælp af vores matematikkyndige frivillige, der giver deres viden om og glæde ved matematik videre til de unge.

  Som non-profit organisation, samarbejder Matematikcenter med erhvervspartnere, der gør det muligt for os at blive ved med at udvikle vores tilbud til de unge. Vil I høre nærmere om vores samarbejdsmuligheder og resultater, så fang os til en snak og en kop kaffe.

  Vi glæder os til at se jer på Folkemødet! 

  Kathrine Predstrup 
  (Tlf. 6012 6713)

  Louise Nabe (PR og kommunikation)
  (Tlf. 6012 9835)

 • De seneste nyheder fra Matematikcenter

  Nyheder

  Tilmeld dig eksamenscaféerne, mød vores frivillige, læs om vores seneste nyheder og følg med ved eksamenscaféen for 9. og 10. klasserne.